Tulp HK (H): Tilburg verrast HGC en Den Bosch verslaat Pinoké

Door de stunt van Tilburg tegen HGC en de winst van Den Bosch op Pinoké (3-2) is met nog vijf speelronden te gaan de strijd om het vierde en laatste playoff-ticket weer volledig open. HGC staat nog steeds vierde op twee punten gevolgd door Pinoké dat op zijn beurt twee punten voorsprong heeft op Den Bosch. Tilburg steeg door de 3-2 overwinning naar een veilige negende plaats ten koste van Klein Zwitserland.

De verrassing van de zeventiende speeldag is de 3-2 zege van Tilburg op HGC. De Tilburgers maakten tot twee keer toe een achterstand ongedaan. Tien minuten voor tijd leidde HGC dankzij twee treffers van Seve van Ass met 1-2. Gareth Furlong maakte uit een strafcorner gelijk, waarna Rik Sprengers vlak voor het eindsignaal Tilburg de drie punten bezorgde. Tilburg is nu dus de nummer negen in de Tulp Hoofdklasse Heren met een voorsprong van twee punten op Klein Zwitserland.

Den Bosch heeft de strijd om het vierde playoff-ticket weer nieuw leven ingeblazen. Net als Tilburg maakte Den Bosch tot twee keer toe een achterstand ongedaan. En ook vlak voor het eindsignaal viel de beslissing. Jelle Galema dompelde met zijn treffer Pinoké in rouw. De Steekneuzen zijn nu al vier duels zonder winst en staan op een vijfde plaats op twee punten van HGC. Maar, Den Bosch ademt de ploeg van coach Jesse Mahieu in de nek. Dat verschil is nu ook twee punten.

Lees het uitgebreide wedstrijdverslag van het duel tussen Den Bosch en Pinoké.

De verslagenheid bij Dennis Warmerdam is van zijn gezicht af te lezen na de nederlaag van Pinoké tegen Den Bosch in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Bart Scheulderman

De vier voorgaande onderlinge duels tussen Rotterdam en Oranje-Rood leverden 26 doelpunten op. Zondag kwamen daar zeven doelpunten bij. Rotterdam won met 4-3 en bleef voor de zesde maal op rij ongeslagen. De Rotterdammers kwamen snel op voorsprong door een doelpunt van Diede van Puffelen, maar na 21 minuten was die stand door Oranje-Rood omgedraaid in een 1-3 voorsprong. Nog voor rust verkleinde Tjep Hoedemakers de achterstand naar 2-3, waarna Thijs van Dam, een mooie tip uit een strafcorner, en Jeroen Hertzberger uit een strafbal ervoor zorgden dat de drie punten in Rotterdam bleven.

De burenruzie in het Amsterdamse Bos werd in het voordeel beslecht van Amsterdam. Na twee minuten opende Mirco Pruyser de score voor Amsterdam dat via treffers van Billy Bakker en Tanguy Cosyns, uit een strafcorner, uitliep naar 0-3. De tegentreffer van Justin Reid-Ross met iets minder dan tien minuten op de klok deed Amsterdam niet meer wankelen. Het verlies betekende de vijftiende nederlaag in zestien thuiswedstrijden voor Hurley, dat elfde blijft in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Met de 4-0 zege in Den Haag op Klein Zwitserland zette Kampong zijn reeks voort van duels zonder puntenverlies. Dat zijn er na vandaag negen. Met twee treffers van Bjorn Kellerman in het eerste kwart legden de Utrechters de basis voor de overwinning. Jip Janssen en Terrance Pieters maakten na rust het kwartet doelpunten vol. Door de nederlaag zakte Klein Zwitserland een plaatsje op de ranglijst naar positie tien ten faveure van Tilburg.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zeventiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.