Tulp HK (H): geen winnaars bij Bosderby en Oranje-Rood-HGC

De topduels in de Tulp Hoofdklasse Heren kenden donderdagavond geen winnaars. Zo eindigden Amsterdam-Pinoké (4-4) en Oranje-Rood-HGC (3-3) in een doelpuntrijk gelijkspel. Koploper Bloemendaal had in eigen huis, met de gestopte oud-international Jaap Stockmann onder de lat, weinig moeite met Tilburg. Het werd 6-0. Klein Zwitserland hield geen punten over aan de confrontatie met Rotterdam (1-2) en is klaar deze competitie.

De wedstrijden stonden in eerste instantie vorige week vrijdag op het programma, maar vanwege de sneeuwval werd de complete speeldag geschrapt. Dinsdag werd de wedstrijd SCHC-Kampong al gespeeld. De Utrechtse formatie won met 5-2. In de zes inhaalduels werd in totaal 37 keer gescoord.

Oranje-Rood – HGC 3-3

In de laatste zes onderlinge wedstrijden tussen Oranje-Rood en HGC vielen 39 doelpunten en ook donderdagavond werd er zes keer gescoord. De doelpunten werden eerlijk verdeeld tussen beide ploegen. Het was het eerste gelijke spel tussen Oranje-Rood en HGC in elf duels. Van de eerdere tien wedstrijden wonnen beide ploegen er elk vijf. Thomas Briels scoorde zijn honderdste officiële doelpunt in dienst van Oranje Zwart/Oranje-Rood: 87 goals in de Hoofdklasse, zeven in de play-offs, een in de Gold Cup en vijf in Europees verband. Ook Seve van Ass bereikte een mijlpaal. De speler van HGC maakte honderd doelpunten in competitieverband: 93 in de reguliere competitie en zeven in de play-offs. Door de 3-3 blijft HGC op een vijfde plaats met een punt voorsprong op Oranje-Rood.

10. Laurens Halfmann 1-0
17. Seve van Ass 1-1 (sc)
28. Jan van ’t Land 1-2
39. Thomas Briels 2-2
40. Zachary Wallace 2-3
44. Phil Roper 3-3 (sb)

Keeper Jaap Stockmann op archiefbeeld. Donderdagavond maakte hij zijn rentree, nadat hij in 2018 afscheid had genomen van tophockey. Foto: Koen Suyk

Bloemendaal – Tilburg 6-0

Koploper Bloemendaal boekte zijn vierde overwinning op rij na de magere herstart van de competitie waarin uit twee duels slechts een punt werd behaald. Het was voor de Mussen de 22ste zege in de laatste 23 thuiswedstrijden tegen Tilburg. Op 13 april 2008 werd voor het laatst verloren van de Tilburgers, die al acht competitiewedstrijden wachten op een overwinning (G2 V6). Met zijn doelpunt nadert Tim Swaen van Bloemendaal een mijlpaal in competitieverband. De strafcornerspecialist staat nu op 98 doelpunten. Swaen scoorde 95 keer in de Hoofdklasse en drie keer in de play-offs. In het doel van Bloemendaal stond een oude bekende, namelijk de gestopte oud-international Jaap Stockmann. Hij verving de zieke Maurits Visser onder de lat.

33. Floris Wortelboer 1-0
36. Florian Fuchs 2-0
45. Thierry Brinkman 3-0
51. Roel Bovendeert 4-0
58. Tim Swaen 5-0
70. Roel Bovendeert 6-0

Amsterdam – Pinoké 4-4

Het was een doelpuntenspektakel in het Wagener Stadion. Pinoké kwam tot twee keer toe aan de leiding en Amsterdam verspeelde een 4-2 voorsprong. Uiteindelijk stond er na zeventig minuten een eindstand van 4-4 op het bord. Hierdoor bleven beide ploegen voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen. Grote man aan de kant van de Steekneuzen was Alexander Hendrickx. De Belg scoorde drie keer uit een strafcorner en tilde zijn seizoentotaal naar 23 doelpunten, nu al twee meer dan zijn persoonlijk record van vorig seizoen. Amsterdam verspeelde door de remise wel zijn tweede plaats op de ranglijst aan Kampong, maar behoudt de voorsprong van een punt op Pinoké.

9. Alexander Hendrickx 0-1 (sc)
19. Trent Mitton 1-1
29. Alexander Hendrickx 1-2 (sc)
40. Lachlan Sharp 2-2
49. Tijn Lissone 3-2
51. Brent van Bijnen 4-2
53. Dennis Warmerdam 4-3
59. Alexander Hendrickx 4-4 (sc)

Alexander Hendrickx juicht nadat hij PInoké op gelijke hoogte heeft gebracht met Amsterdam (4-4) in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Bart Scheulderman

Klein Zwitserland – Rotterdam 1-2

Klein Zwitserland heeft donderdag geen einde kunnen maken aan de slechte reeks waarin de ploeg sinds de herstart van de competitie zit. In een rap tempo kelderde de Haagse ploeg van een derde plaats naar de middenmoot. De thuisnederlaag tegen Rotterdam betekende de zevende competitiewedstrijd op rij waarin Klein Zwitserland niet wist te winnen. De Rotterdammers revancheerden zich met de winst voor de 5-0 nederlaag afgelopen zondag tegen Amsterdam.

11. Aki Käppeler 1-0
12. Joaquin Menini 1-1
21. Tjep Hoedemakers 1-2

Den Bosch – Hurley 5-2

Met drie doelpunten had Koen Bijen een groot aandeel in de 5-2 zege van Den Bosch op hekkensluiter Hurley. Daarmee boekte de Bossche ploeg de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Voor Hurley was het de zestiende uitnederlaag op rij in Tulp Hoofdklasse sinds de 2-4 zege bij Almere op 11 oktober 2020. Bij de Bosuilen viel opnieuw Indra Aerts op. Met twee doelpunten tilde hij zijn seizoentotaal op naar negen treffers.

3. Indra Aerts 0-1
6. Koen Bijen 1-1
10. Tijmen Reijenga 2-1
33. Koen Bijen 3-1
51. Koen Bijen 4-1
65. Indra Aerts 4-2
68. Fabian Unterkircher 5-2

SCHC – Kampong 2-5

Lees het verslag van het duel tussen SCHC en Kampong

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de inhaalduels van de zeventiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...