Tulp HK: weer puntenverlies Kampong, Pinoké doet goede zaken en punt voor Hurley

Voor de derde wedstrijd op rij heeft Kampong punten verspeeld. Na twee nederlagen kwam de Utrechtse ploeg zondag niet verder dan een 2-2 tegen Klein Zwitserland. De gelijkmaker van de Haagse ploeg viel net voor het eindsignaal. Hierdoor schoof Amsterdam naar de tweede plaats op de ranglijst. De Amsterdammers wonnen met 5-0 in en tegen Rotterdam.

Kampong zakte naar de derde plaats en staat in punten gelijk met Pinoké. De Steekneuzen deden goede zaken in de strijd om de play-offs door directe concurrent Oranje-Rood met 2-1 te verslaan. HGC profiteerde van de misstap van de Eindhovenaren en klom naar plek vijf op een punt gevolgd door Oranje-Rood.

Onderin pakte Hurley in de kelderkraker tegen SCHC alsnog een punt. In het Amsterdamse Bos werd het 3-3. Het punt zorgde er wel voor dat SCHC nu in punten gelijk staat met Tilburg, dat met 3-1 verloor van HGC.

Bloemendaal – Den Bosch 4-0

Na een moeizame herstart waarin Bloemendaal slechts een punt uit twee duels haalde, boekte de koploper alweer zijn derde overwinning op rij. Met duidelijke cijfers werd Den Bosch op ’t Kopje opzij gezet. Daarmee kwam een einde aan een reeks van drie duels zonder nederlaag voor de ploeg van coach Eric Verboom. Met twee doelpunten zette Tim Swaen de Mussen op het spoor van de dertiende zege van het seizoen. De strafcornerspecialist maakte zijn 96ste en 97ste treffer in competitieverband.

32. Tim Swaen 1-0 (sc)
40. Tim Swaen 2-0 (sc)
49. Thierry Brinkman 3-0
61. Roel Bovendeert 4-0

Hurley – SCHC 3-3

Het voortbestaan van Hurley in de Tulp Hoofdklasse hangt aan een zijden draadje, maar de ploeg toonde veerkracht tegen SCHC. In het vierde kwart maakten de Bosuilen een 3-1 achterstand ongedaan. Het gelijkspel betekende het derde punt van het seizoen voor de hekkensluiter, voor wie de situatie nog altijd nijpend is. Het verschil met nummer elf SCHC bedraagt met nog vijf duels te gaan vijf punten. Degradatie kan nog worden ontlopen, maar dan moet er wel een keer gewonnen worden, iets wat al zeventien keer op rij niet is gelukt.

1. Bram Weers 0-1
24. Cédric Terwel 0-2 (sc)
43. Borja Llorens 1-2 (sc)
54. Jelmer Uildriks 1-3
55. Indra Aerts 2-3
65. Indra Aerts 3-3

Lees het verslag van het duel tussen Hurley en SCHC

Deegan Huisman juicht na de gelijkmaker tegen SCHC (3-3). Foto: Willem Vernes

Kampong – Klein Zwitserland 2-2

Kampong leek op weg om na twee nederlagen op rij weer eens drie punten te pakken. Daarbij had de Utrechtse formatie niet gerekend op Marco Miltkau. De Duitse aanvaller maakte eigenhandig de 2-0 achterstand van Klein Zwitserland ongedaan, waarbij de gelijkmaker vlak voor het eindsignaal viel. Voor Klein Zwitserland was het de tweede remise op rij na drie nederlagen.

14. Derck de Vilder 1-0
18. Terrance Pieters 2-0
41. Marco Miltkau 2-1
70. Marco Miltkau 2-2

Rotterdam – Amsterdam 0-5

Amsterdam zit in een geweldige flow. Het boekte in Rotterdam zijn zesde overwinning op rij, de beste reeks in de Tulp Hoofdklasse Heren. De drie spelers die sinds de hervatting van de competitie op 6 maart alle goals voor hun rekening namen voor Amsterdam (Trent Mitton, Mirco Pruyser en Valentijn Charbon) waren ook verantwoordelijk voor de eerste vier treffers van de wedstrijd tegen Rotterdam. Het doelpunt van Pruyser was zijn tweehonderdste in de Hoofdklasse. De 5-0 kwam op naam van Brent van Bijnen.

5. Trent Mitton 0-1 (sc)
8. Mirco Pruyser 0-2 (sc)
21. Valentijn Charbon 0-3
29. Trent Mitton 0-4
53. Brent van Bijnen 0-5

Pinoké – Oranje-Rood 2-1

Pinoké won in eigen huis de topper met Oranje-Rood. De Steekneuzen bogen een achterstand om dankzij doelpunten van Dennis Warmerdam en Niklas Wellen. Voor het zesde duel op rij bleef Pinoké ongeslagen. De nederlaag tekende de grilligheid van Oranje-Rood, dat sinds begin oktober niet meer twee keer op rij wist te winnen. De laatste elf wedstrijden mondden uit in vijf zeges, twee gelijke spelen en vier nederlagen.

35. Jamie van Aart 0-1
55. Dennis Warmerdam 1-1
67. Niklas Wellen 2-1

Tilburg – HGC 1-3

In de strijd om de play-offs zit HGC op het vinkentouw. Met de vierde overwinning in de laatste vijf duels steeg de Wassenaarse ploeg naar de vijfde plaats op twee punten van Pinoké, dat op die belangrijke vierde plaats staat. Door de nederlaag zag Tilburg dat concurrent SCHC in punten op gelijke hoogte kwam. De Tilburgers zijn al zeven wedstrijden op rij zonder winst (G2 V5).

20. Seve van Ass 0-1 (sc)
41. Fabian Verzuu 1-1
47. Zachary Wallace 1-2
56. Zachary Wallace 1-3 (sc)

Zachary Wallace viert zijn doelpunt voor HGC tegen Tilburg (1-3) in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Rogier Balk

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de achttiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...