Round-up Tulp HK (H): afstraffing A’dam in Klassieker, zege R’dam

De heren van Amsterdam zijn in de Klassieker op een fikse nederlaag getrakteerd. Bloemendaal was zondag op ‘t Kopje oppermachtig en won met liefst 7-1. Oranje-Rood leed zijn tweede nederlaag van het seizoen. Rotterdam was met 2-1 te sterk en behoudt hierdoor zicht op deelname aan de play-offs.

De 93ste editie van de Klassieker leverde een evenaring van de grootste zege van Bloemendaal op. Net als in het seizoen 2005-2006 stond er na afloop de eindstand 7-1 op het bord. Thierry Brinkman scoorde twee keer voor de Mussen. In negen seizoenen op ‘t Kopje staat het totaal voor Brinkman op honderd hoofdklassedoelpunten voor Bloemendaal. 96 van die honderd treffers kwamen voort uit veldspel. De winst in de Klassieker is voor Bloemendaal alweer de negende overwinning op rij in de Tulp Hoofdklasse Heren. De ploeg staat nu op de eerste plaats en is weer een stap dichterbij een ticket voor de play-offs. Amsterdam blijft ondanks de derde nederlaag in vijf duels op een achtste plaats staan met drie punten voorsprong op een play-outplek, die in handen is van HGC.

Het was de ontmoeting tussen twee ploegen die de afgelopen weken niet al te best draaiden. Den Bosch verloor vijf van de laatste zes duels en HDM won slechts een van de laatste zes competitiewedstrijden. Aan de Oosterplas stapte Den Bosch uiteindelijk als winnaar van het veld mede dankzij twee doelpunten van Timo Boers. De zege maakte een einde aan een reeks waarin drie thuisduels niet in winst konden worden omgezet. De nederlaag had geen gevolgen voor HDM op de ranglijst. De Haagse ploeg blijft negende. Den Bosch is zevende.

Met twee doelpunten voorkwam Alexander Hendrickx duur puntenverlies van Pinoké tegen Klein Zwitserland, dat door Marco Miltkau op voorsprong was gekomen. Het was na twee nederlagen op rij weer een zege voor de landskampioen die nog in een hevige strijd is verwikkeld om een ticket voor de play-offs. Het was overigens pas de tweede overwinning van Pinoké in de laatste zes uitduels. Klein Zwitserland bleef voor de negende keer op rij verstoken van een zege voor eigen publiek.

Rotterdam blijft zicht houden op deelname aan de play-offs dankzij een belangrijke 2-1 zege op Oranje-Rood, dat pas de tweede nederlaag van het seizoen incasseerde. Het betekende daarmee ook een einde aan de reeks van tien duels waarin de Eindhovense formatie geen nederlaag leed. Voor de Rotterdammers is het alweer de derde zege op rij. Het verschil met nummer drie Pinoké is drie punten en met Kampong, dat vierde staat en nog een wedstrijd tegoed heeft, een punt.

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Rotterdam en Oranje-Rood

Blijdschap na afloop bij Rotterdam na de zege op Oranje-Rood. Foto: Willem Vernes

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de achttiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...