HK (H): ticket Kampong, Den Bosch doet goede zaken, doek lijkt gevallen voor Almere

Na Bloemendaal heeft ook Kampong zich zondag in de Tulp Hoofdklasse Heren verzekerd van deelname aan de play-offs. De Utrechtse ploeg won op de Roggewoning met 3-2 van HGC. De Wassenaarse ploeg voelt de hete adem van Pinoké en Den Bosch in de nek voor de vierde plaats op de ranglijst. Pinoké hield een punt over aan de Bosderby met Amsterdam en Den Bosch was met 2-1 te sterk voor Klein Zwitserland. Het doek voor Almere in de Tulp Hoofdklasse lijkt gevallen na verlies tegen directe concurrent Hurley (2-1).

Met de 3-0 overwinning op Oranje-Rood bleef kersvers Europees kampioen Bloemendaal voor de negentiende keer op rij in eigen huis ongeslagen. Na de openingstreffer van Florian Fuchs liepen de Mussen snel uit naar 3-0. Jamie van Aart deed nog iets terug voor Oranje-Rood dat de derde nederlaag op rij leed en op een achtste plaats staat.

Martijn van Grimbergen juicht na zijn doelpunt voor Bloemendaal tegen Oranje-Rood in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Koen Suyk

Met de zevende overwinning in de laatste tien duels heeft Den Bosch weer zicht gekregen op een ticket voor de play-offs. De Bossche formatie staat op de zesde plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren maar het verschil met nummer vier HGC is geslonken naar slechts een enkel punt. Austin Smith maakte tegen Klein Zwitserland beide treffers voor Den Bosch uit een strafcorner. Ook Klein Zwitserland scoorde uit een corner. Dat doelpunt werd gemaakt door Aki Käppeler, zijn tiende van het seizoen.

Met de tiende overwinning op rij kwalificeerde Kampong zich na Bloemendaal als tweede ploeg voor de play-offs. Met twee doelpunten had Bjorn Kellerman een belangrijk aandeel in de 3-2 zege op HGC. De Wassenaarse ploeg leed zijn vierde nederlaag in zes duels en voelt in de strijd om de play-offs de hete adem in de nek van Pinoké en Den Bosch.

Het vingertje van Bjorn Kellerman na een van zijn twee doelpunten voor Kampong tegen HGC in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Bart Scheulderman

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen HGC en Kampong.

Met de achttiende nederlaag in achttien competitiewedstrijden lijkt het doek voor Almere te zijn gevallen in de Tulp Hoofdklasse Heren. Na de nederlaag tegen directe concurrent Hurley (2-1) lijkt alleen een mirakel de ploeg nog te kunnen redden. Niet alleen moet Almere de resterende vier wedstrijden winnen en hopen dat Hurley geen punten pakt, maar zal de ploeg ook flink moeten scoren om het doelsaldo op te vijzelen.

Teleurstelling bij Manuel Verga na de nederlaag tegen Hurley (2-1) waardoor degradatie van Almere onafwendbaar lijkt. Foto: Willem Vernes

Pinoké – Amsterdam 0-0

Het hapert bij Pinoké. De ploeg, die dit seizoen voor de play-offs wil gaan, bleef voor de vijfde keer op rij zonder zege. Dit keer eindigde de burenruzie met Amsterdam in een doelpuntloos gelijkspel. Desondanks liepen de Steekneuzen een punt in op nummer vier HGC. Dat verschil is nu nog maar een punt. Overigens staat Pinoké in punten gelijk met Den Bosch, dat op een zesde plaats staat.

Tilburg – Rotterdam uitgesteld

Het duel tussen Tilburg en Rotterdam is op verzoek van de Tilburgers uitgesteld in verband met corona. De wedstrijd wordt op donderdag 22 april om 20.30 uur ingehaald.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de achttiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


3 Reacties

 1. PogChamp

  Waarom worden de wedstrijden niet via YouTube of Twitch gestreamd? De gebruikerservaring van de eyecons website is echt verschrikkelijk. Het overgrote deel van de hockeyers is onder de 18. Nu moet je de kijkers ook nog eens naar eyecons zien te krijgen terwijl deze doelgroep al volop aanwezig is op andere video/stream platformen. Durf te wedden dat de helft van de mensen die überhaupt denken laat ik gaan kijken via eyecons afhaakt omdat het gewoon kut werkt met bijv. Chromecasten naar TV. Door gebruik te maken van eyecons als platform ga je nooit veel kijkers trekken.

  1. kunstgrasisnep

   Ach. Met een apple setting i-pad/apple tv via hockey.nl werkt het inmiddels toch wel ok. Vooral nu er bij veel club’s een team met commentatoren zit met prima commentaar wordt het ook leuker om te volgen

 2. Freekie

  Almere, de enige ploeg waarvan het 2jaar lang duidelijk was dat het zijn strijd tegen degradatie héél erg hard ging verliezen


Wat vind jij? Praat mee...