Round-up Tulp HK (H): nipte zege Kampong, ticket voor Bloemendaal

De heren van Bloemendaal hebben zich als eerste ploeg geplaatst voor de play-offs. Hekkensluiter Laren werd zondag met 2-1 verslagen. Kampong boekte in de strijd om een play-offticket een belangrijke zege. De Utrechtse ploeg was met 1-0 te sterk voor Amsterdam.

De heren van Kampong volgden het voorbeeld van de dames eerder op de dag, maar het duel tegen Amsterdam was echter minder spectaculair. De treffer van Boet Phijffer was voldoende voor de winst. Kampong is door de overwinning al zes competitieduels op rij ongeslagen. Hierdoor is de nummer drie op de ranglijst weer een stap dichterbij deelname aan de play-offs, hoewel de voorsprong op nummer vijf Rotterdam slechts vier punten bedraagt. Amsterdam leed zijn zesde nederlaag in negen competitieduels. De ploeg blijft achtste maar de voorsprong op nummer tien HGC is maar drie punten.

Floris Middendorp en Jonas de Geus duelleren om de bal tijdens Amsterdam-Kampong. Foto: Koen Suyk

HGC wacht nog altijd op de eerste overwinning in 2024. Voor eigen publiek ging de ploeg met 4-2 onderuit tegen Den Bosch. Al zeven thuiswedstrijden is HGC zonder zege. Omdat alle concurrenten ook verloren, blijft HGC tiende op de ranglijst. De achterstand op HDM en Amsterdam is drie punten. Den Bosch boekte zijn tweede competitiezege op rij. Timo Boers scoorde twee keer, nummer veertien en vijftien van het seizoen, en Koen Bijen maakte zijn vijftigste hoofdklassedoelpunt in het shirt van Den Bosch.

Het kostte enige moeite maar Bloemendaal pakte in en tegen Laren drie punten en verzekerde zich zodoende van een ticket voor de play-offs. Het was voor Bloemendaal de tiende zege op rij en is de ploeg al elf competitiewedstrijden ongeslagen. Hekkensluiter Laren is nu al zeven duels verstoken van een zege. Het verschil met nummer elf Schaerweijde bedraagt drie punten met nog drie wedstrijden te gaan.

Na twee nederlagen op rij hield Oranje-Rood dit keer de drie punten in de tas. Klein Zwitserland werd in Eindhoven met 3-2 verslagen. Tijmen Reyenga, die afgelopen donderdag na lang blessureleed zijn rentree maakte bij Oranje-Rood, opende de score voor de Eindhovense ploeg, voor wie ook Jamie van Aart en Noud van Deijck trefzeker waren. Voor die laatste was het zijn allereerste doelpunt in de Tulp Hoofdklasse.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...