Tulp HK: Bloemendaal wint topper, DB en Pinoké doen goede zaken

Op de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren hebben Den Bosch en Pinoké in de strijd om de play-offs goede zaken gedaan. Pinoké won vrijdag in Den Haag moeizaam met 2-1 van Klein Zwitserland en is de nieuwe nummer vier op de ranglijst. Vijfde is Den Bosch dat in Rotterdam met 3-0 won van de nummer drie. HGC zakte twee plaatsen naar positie zes na de 3-2 nederlaag in en tegen Amsterdam. Bloemendaal versloeg Kampong in de slotminuut: 1-2.

Dat Den Bosch voor Rotterdam een taaie tegenstander zou zijn, bewezen de laatste drie confrontaties aan de Hazelaarweg. De Rotterdammers bleven telkens zonder zege en ook vrijdag kon de ploeg van Albert Kees Manenschijn geen drie punten op het conto schrijven. De Bossche formatie won met 3-0. Dankzij treffers van Koen Bijen, Arjen Lodewijks en Austin Smith, uit een strafcorner, deed Den Bosch goede zaken in de strijd om een ticket voor de play-offs. De ploeg steeg naar een vijfde plaats en blijft in punten gelijk met de nieuwe nummer vier Pinoké. Rotterdam, dat derde staat, moet nog even wachten op het binnenhalen van een playoff-ticket.

Blijdschap bij Eric Verboom en Arjen Lodewijks van Den Bosch na de overwinning (0-3) op Rotterdam. Foto: Willem Vernes

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen Rotterdam en Den Bosch

Pinoké bewees zichzelf een goede dienst door de lastige uitwedstrijd tegen Klein Zwitserland winnend over de streep te trekken. Beide ploegen hadden te kampen met personele problemen. Klein Zwitserland miste vier spelers en Pinoké kon onder meer geen beroep doen op Agustin Mazzilli. Alexander Hendrickx leek tijdens de warming-up niet fit, maar kwam in de tweede helft toch binnen de lijnen. De Belg was de redder voor de Steekneuzen, die na elf minuten op een achterstand waren gekomen door een doelpunt van Marco Miltkau. In de 48ste minuut pushte Alexander Hendrickx de bal uit een strafcorner op het lichaam van de lijnstopper, waarna hij de toegekende strafbal benutte. Nauwelijks een minuut later tekende de Belg voor de 1-2. Door de winst steeg Pinoké weer naar de vierde plaats op de ranglijst, de plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs.

HGC was de verliezer van de negentiende speeldag. Door de 3-2 nederlaag in het Wagener Stadion tegen Amsterdam zakte de ploeg twee plaatsen op de ranglijst, naar positie zes op twee punten achterstand van Pinoké en Den Bosch. Aan Amsterdamse zijde was Tanguy Cosyns de man van de wedstrijd. De Belg maakte alle drie de doelpunten voor de ploeg van Santi Freixa. HGC, dat na zeven minuten wel op voorsprong was gekomen, verkleinde vlak voor tijd via Seve van Ass de achterstand naar 3-2. De gelijkmaker bleef echter uit voor de Wassenaarse formatie.

De topper leek in een gelijkspel te eindigen, maar vlak voor tijd bezorgde Tom Hiebendaal koploper Bloemendaal alsnog de overwinning. Het betekende de tweede nederlaag voor Kampong en het eerste puntenverlies op de Klapperboom dit seizoen. Groter waren de zorgen bij de Utrechters om strafcornerspecialist Jip Janssen, die het veld moest verlaten met een fikse hoofdwond.

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen Kampong en Bloemendaal.

Na drie nederlagen op rij boekte Oranje-Rood weer eens een overwinning. Hurley werd in Eindhoven met 4-1 verslagen. Bij rust leidde Oranje-Rood al met 3-0. Thomas Briels scoorde twee keer voor de Eindhovenaren, die achtste blijven in de Tulp Hoofdklasse Heren. Ook voor Hurley had de uitslag geen consequenties voor de ranglijst. De ploeg blijft elfde en voorlaatste.