Tulp HK: Bloemendaal wint topper, DB en Pinoké doen goede zaken

Op de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren hebben Den Bosch en Pinoké in de strijd om de play-offs goede zaken gedaan. Pinoké won vrijdag in Den Haag moeizaam met 2-1 van Klein Zwitserland en is de nieuwe nummer vier op de ranglijst. Vijfde is Den Bosch dat in Rotterdam met 3-0 won van de nummer drie. HGC zakte twee plaatsen naar positie zes na de 3-2 nederlaag in en tegen Amsterdam. Bloemendaal versloeg Kampong in de slotminuut: 1-2.

Rotterdam - Den Bosch (0-3)

Stand Team Naam
4' 0-1 Den Bosch Koen Bijen
27' 0-2 (sc) Den Bosch Arjen Lodewijks
68' 0-3 (sc) Den Bosch Austin Smith

Dat Den Bosch voor Rotterdam een taaie tegenstander zou zijn, bewezen de laatste drie confrontaties aan de Hazelaarweg. De Rotterdammers bleven telkens zonder zege en ook vrijdag kon de ploeg van Albert Kees Manenschijn geen drie punten op het conto schrijven. De Bossche formatie won met 3-0. Dankzij treffers van Koen Bijen, Arjen Lodewijks en Austin Smith, uit een strafcorner, deed Den Bosch goede zaken in de strijd om een ticket voor de play-offs. De ploeg steeg naar een vijfde plaats en blijft in punten gelijk met de nieuwe nummer vier Pinoké. Rotterdam, dat derde staat, moet nog even wachten op het binnenhalen van een playoff-ticket.

Blijdschap bij Eric Verboom en Arjen Lodewijks van Den Bosch na de overwinning (0-3) op Rotterdam. Foto: Willem Vernes

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen Rotterdam en Den Bosch

Klein Zwitserland - Pinoké (1-2)

Stand Team Naam
11' 1-0 Klein Zwitserland Marco Miltkau
48' 1-1 (sb) Pinoké Alex Hendrickx
49' 1-2 Pinoké Alex Hendrickx

Pinoké bewees zichzelf een goede dienst door de lastige uitwedstrijd tegen Klein Zwitserland winnend over de streep te trekken. Beide ploegen hadden te kampen met personele problemen. Klein Zwitserland miste vier spelers en Pinoké kon onder meer geen beroep doen op Agustin Mazzilli. Alexander Hendrickx leek tijdens de warming-up niet fit, maar kwam in de tweede helft toch binnen de lijnen. De Belg was de redder voor de Steekneuzen, die na elf minuten op een achterstand waren gekomen door een doelpunt van Marco Miltkau. In de 48ste minuut pushte Alexander Hendrickx de bal uit een strafcorner op het lichaam van de lijnstopper, waarna hij de toegekende strafbal benutte. Nauwelijks een minuut later tekende de Belg voor de 1-2. Door de winst steeg Pinoké weer naar de vierde plaats op de ranglijst, de plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs.

Amsterdam - HGC (3-2)

Stand Team Naam
7' 0-1 HGC Steijn van Heijningen
33' 1-1 Amsterdam Tanguy Cosyns
40' 2-1 (sc) Amsterdam Tanguy Cosyns
48' 3-1 (sc) Amsterdam Tanguy Cosyns
64' 3-2 (sc) HGC Seve van Ass

HGC was de verliezer van de negentiende speeldag. Door de 3-2 nederlaag in het Wagener Stadion tegen Amsterdam zakte de ploeg twee plaatsen op de ranglijst, naar positie zes op twee punten achterstand van Pinoké en Den Bosch. Aan Amsterdamse zijde was Tanguy Cosyns de man van de wedstrijd. De Belg maakte alle drie de doelpunten voor de ploeg van Santi Freixa. HGC, dat na zeven minuten wel op voorsprong was gekomen, verkleinde vlak voor tijd via Seve van Ass de achterstand naar 3-2. De gelijkmaker bleef echter uit voor de Wassenaarse formatie.

Kampong - Bloemendaal (1-2)

Stand Team Naam
5' 0-1 Bloemendaal Yannick van der Drift
13' 1-1 (sc) Kampong Jip Janssen
70' 1-2 (sc) Bloemendaal Tom Hiebendaal

De topper leek in een gelijkspel te eindigen, maar vlak voor tijd bezorgde Tom Hiebendaal koploper Bloemendaal alsnog de overwinning. Het betekende de tweede nederlaag voor Kampong en het eerste puntenverlies op de Klapperboom dit seizoen. Groter waren de zorgen bij de Utrechters om strafcornerspecialist Jip Janssen, die het veld moest verlaten met een fikse hoofdwond.

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen Kampong en Bloemendaal.

Oranje-Rood - Hurley (4-1)

Stand Team Naam
10' 1-0 Oranje-Rood Thomas Briels
15' 2-0 (sc) Oranje-Rood Sheldon Schouten
31' 3-0 Oranje-Rood Thibeau Stockbroekx
56' 3-1 (sc) Hurley Justin Reid-Ross
68' 4-1 Oranje-Rood Thomas Briels

Na drie nederlagen op rij boekte Oranje-Rood weer eens een overwinning. Hurley werd in Eindhoven met 4-1 verslagen. Bij rust leidde Oranje-Rood al met 3-0. Thomas Briels scoorde twee keer voor de Eindhovenaren, die achtste blijven in de Tulp Hoofdklasse Heren. Ook voor Hurley had de uitslag geen consequenties voor de ranglijst. De ploeg blijft elfde en voorlaatste.

Almere – Tilburg uitgesteld

Vanwege een corona-uitbraak miste Tilburg voor het duel met Almere te veel spelers, net als afgelopen zondag, toen de thuiswedstrijd tegen Rotterdam werd uitgesteld. Het duel tussen Almere en Tilburg wordt ingehaald op donderdag 29 april om 20.30 uur.

 • #
  Team
  GS
  PT

  1
  Bloemendaal H1
  22
  59

  2
  Kampong H1
  22
  53

  3
  Rotterdam H1
  22
  42

  4
  Den Bosch H1
  22
  41

  5
  Pinoké H1
  22
  39

  6
  HGC H1
  22
  37

  7
  Amsterdam H1
  22
  30

  8
  Oranje-Rood H1
  22
  29

  9
  Tilburg H1
  22
  18

  10
  Hurley H1
  22
  15

  11
  Klein Zwitserland H1
  22
  14

  12
  Almere H1
  22
  0


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...