HK (H): B’daal verslaat Pinoké, mijlpaal voor Hertzberger

In de topper op de tweede speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren was landskampioen Bloemendaal in het Amsterdamse Bos met 2-1 te sterk voor Pinoké. Kampong had vrijdagavond geen mededogen met Tilburg. Het werd 0-7. Klein Zwitserland boekte opnieuw een zege. Dit keer was Amsterdam het slachtoffer van de Haagse dadendrang: 2-3. Jeroen Hertzberger van Rotterdam bereikte de mijlpaal van 300 doelpunten dankzij zijn twee treffers tegen Hurley (4-2).

Rotterdam-Hurley 4-2

Het was een mooie avond voor Jeroen Hertzberger. Met zijn ploeg pakte hij niet alleen de eerste overwinning van het seizoen door Hurley met 4-2 te verslaan, maar met zijn twee doelpunten bereikte hij de mijlpaal van 300 treffers op het hoogste niveau: 285 goals in de Hoofdklasse en 15 in de play-offs. Het was voor de Rotterdammers de elfde zege in eigen huis op Hurley in de Hoofdklasse (W10 G1). Voor de Bosuilen was het alweer de achtste nederlaag in een uitduel sinds de 2-4 zege op Almere op 11 oktober 2020.

Pinoké-Bloemendaal 1-2

Voor de tiende keer op rij bleef Pinoké in eigen huis zonder succes tegen Bloemendaal (G1 V9). Thierry Brinkman besliste na rust het duel dat na acht minuten al een stand van 1-1 kende na doelpunten van Roel Bovendeert en Niklas Wellen. Met elf wedstrijden zonder nederlaag heeft de Bloemendaalse landskampioen de langstlopende reeks zonder nederlaag van de huidige twaalf ploegen in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Pinoké en Bloemendaal

3. Roel Bovendeert 0-1
8. Niklas Wellen 1-1
42. Thierry Brinkman 1-2

Bloemendaal viert de 0-1 van Roel Bovendeert tegen Pinoké. Foto: Bart Scheulderman

HGC-Den Bosch 3-2

Met een rake knal uit een strafcorner maakte Seve van Ass een einde aan de ongeslagen reeks van acht wedstrijden van Den Bosch. De Bossche formatie had zich na rust knap teruggeknokt na een 2-0 achterstand, maar vlak voor tijd zorgde Van Ass ervoor dat HGC alsnog de volle buit greep. Hierdoor bleef de Wassenaarse ploeg voor de negende maal op rij voor eigen publiek ongeslagen tegen Den Bosch.

7. Gordon Johnston (sc) 1-0
20. Gordon Johnston (sc) 2-0
37. Koen Bijen 2-1
44. Austin Smith 2-2
58. Seve van Ass (sc) 3-2

Oranje-Rood-SCHC 4-1

Met drie rake strafcorners drukte Gijs van Merriënboer zijn stempel op de eerste driepunter van Oranje-Rood dit seizoen. Nieuweling Phil Roper maakte de andere treffer voor de Eindhovense ploeg, die een tegendoelpunt van Cédric Terwel moest incasseren. SCHC, dat afgelopen zondag Amsterdam nog op 3-3 hield, wacht in uitduels al twintig wedstrijden op succes (G2 V18).

5. Gijs van Merriënboer (sc) 1-0
18. Gijs van Merriënboer (sc) 2-0
21. Phil Roper 3-0
41. Cédric Terwel (sc) 3-1
55. Gijs van Merriënboer (sc) 4-1

Amsterdam-Klein Zwitserland 2-3

Klein Zwitserland kent een prima start van het seizoen. Na de zege op Tilburg (4-3) vorig weekend werd vrijdagavond Amsterdam verslagen: 3-2. Het was voor de Steenbokken de eerste zege bij Amsterdam sinds 23 november 2003. Toen werd het 4-3 in het voordeel van Klein Zwitserland. Met slechts een punt uit twee wedstrijden beleeft Amsterdam nog niet de seizoenstart die het had gehoopt.

18. Tom Craig 0-1
22. Tom Craig 0-2
25. Luke Dommershuijzen 1-2
55. Camil Papa 1-3
58. Trent Mitton 2-3

Tilburg-Kampong 0-7

Het duel was eigenlijk na een minuut of vier beslist. Kampong leidde op dat moment al met 3-0. De Utrechtse formatie liep uiteindelijk uit naar 7-0 en verpestte daarmee de eerste wedstrijd van Tilburg voor eigen publiek. De Tilburgers leden de op twee na grootste thuisnederlaag in de Hoofdklasse. Kampong won in de historie slechts drie keer eerder een uitwedstrijd met minimaal zeven doelpunten verschil.

1. Silas Lageman 0-1
2. Derck de Vilder 0-2
4. Boet Phijffer 0-3
31. Caspar Dobbelaar 0-4
37. Silas Lageman 0-5
40. Jonas de Geus (sc) 0-6
58. Derck de Vilder 0-7