Round-up Tulp HK (H): EHL-ticket Kampong, Voordaan degradeert, ticket R’dam

Koploper Kampong heeft zich verzekerd van de eerste plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren en pakte daarmee een EHL-ticket. De Utrechtse ploeg won met 2-1 van Pinoké en zag concurrent Bloemendaal in Eindhoven punten morsen tegen Oranje-Rood (2-2). Rotterdam heeft het derde ticket voor de play-offs binnen na de 3-2 zege op Klein Zwitserland. Voor de heren van Voordaan viel het doek. De ploeg uit Groenekan speelt komend seizoen in de Promotieklasse.

Kampong – Pinoké 2-1

In de strijd om de play-offs leed Pinoké een gevoelige nederlaag. Het verschil met nummer vier Oranje-Rood groeide naar drie punten. De Steekneuzen stonden voor een lastige taak, want de laatste zege op Kampong in de reguliere competitie dateerde van 6 november 2011. Daarna volgden 22 duels, waarvan er 21 werden verloren. Ook dit keer stond Pinoké aan de verkeerde kant van de score. De nederlaag betekende dat de ploeg van coach Jesse Mahieu, die ontbrak wegens ziekte, slechts één van de laatste vier duels won. Kampong profiteerde van het puntenverlies van achtervolger Bloemendaal en zal daarom als nummer één de play-offs ingaan en volgend jaar uitkomen in de EHL.

Jip Janssen wordt gefeliciteerd na zijn doelpunt voor Kampong tegen Pinoké. Foto: Bart Scheulderman

Lees het verslag van het duel tussen Kampong en Pinoké

Oranje-Rood – Bloemendaal 2-2

Op eigen veld is Oranje-Rood moeilijk te kloppen. Met de puntendeling is de Eindhovense ploeg al vijftien thuisduels op rij zonder nederlaag. In eigen huis kwam Oranje-Rood tot twee keer toe op voorsprong, maar regerend lands- en Europees kampioen Bloemendaal maakte beide keren gelijk. Ondanks het gelijke spel liep Oranje-Rood uit op concurrent Pinoké in de strijd om de play-offs. Het verschil met de Steekneuzen bedraagt drie punten. Volgende week spelen beide teams tegen elkaar in het Amsterdamse Bos.

Rotterdam – Klein Zwitserland 3-2

Na Kampong en Bloemendaal heeft ook Rotterdam zich geplaatst voor de play-offs. Hoewel Pinoké in punten nog op gelijke hoogte kan komen, kunnen de Steekneuzen het aantal gewonnen wedstrijden van Rotterdam niet meer evenaren. Jeroen Hertzberger maakte één van de Rotterdamse treffers. Daarmee bracht hij zijn seizoentotaal op 33 doelpunten, slechts één goal verwijderd van een evenaring van het clubrecord dat sinds het seizoen 2011-2012 op naam staat van Roderick Weusthof.

Jeroen Hertzberger viert zijn 33ste competitiedoelpunt van het seizoen. Foto: Willem Vernes

Voordaan – HDM 4-6

Na één seizoen Tulp Hoofdklasse Heren daalt Voordaan af naar de Promotieklasse. Met nog twee speeldagen te gaan viel het doek zondag definitief voor de ploeg uit Groenekan. Voordaan hield HDM bij tot 2-2, waarna de Haagse ploeg uitliep naar 2-5 en uiteindelijk een 6-4 zege boekte. Dat HDM uitliep was opmerkelijk, omdat de ploeg vanwege een rode kaart van Javier Osses de gehele tweede helft met tien man speelde. Met 123 tegentreffers incasseerde Voordaan de meeste goals in één hoofdklasseseizoen. Het oude record stond op naam van Eindhoven. Die ploeg kreeg in het seizoen 2006-2007 119 doelpunten om de oren in 22 competitieduels.

Den Bosch – HGC 2-3

Na de derde thuisnederlaag op rij moet Den Bosch hopen op een mirakel om nog deel te kunnen nemen aan de play-offs. De Bossche formatie moest voor de zoveelste keer een achterstand repareren. De Australiër Jeremy Hayward maakte eigenhandig de 2-0 achterstand ongedaan. Toch nam HGC de volle buit mee naar Wassenaar na het doelpunt van Marc Bolto in de slotfase van het duel. Dankzij de derde zege op rij is de ploeg van coach Bram Lomans zeker van lijfsbehoud.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de twintigste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...