HK (H): Den Bosch naar plek vier, degradatie Almere en B’daal wint klassieker

In de strijd om de play-offs heeft Den Bosch goede zaken gedaan. Aan de Oosterplas was de ploeg zondag met 2-0 te sterk voor Almere en is met nog twee speelronden te gaan de nieuwe nummer vier in de Tulp Hoofdklasse Heren.

De ploeg van Eric Verboom profiteerde van het puntenverlies van concurrenten Pinoké en HGC tegen respectievelijk Rotterdam (2-2) en Klein Zwitserland (3-3). De zege van Den Bosch, de vijfde op rij, betekende ook dat Almere officieel is gedegradeerd. Koploper Bloemendaal won de klassieker tegen Amsterdam met ruime cijfers. Het werd 6-3.

Den Bosch - Almere (2-0)

Stand Team Naam
47' 1-0 Den Bosch Tijmen Reijenga
57' 2-0 Den Bosch Jelle Galema

Het kostte Den Bosch moeite om Almere op de knieën te dwingen. De succesvolle solo van Tijmen Reijenga brak de ban voor de Bossche ploeg die zich in de strijd om een ticket voor de play-offs geen puntenverlies kon veroorloven. Een klein kwartier voor tijd besliste Jelle Galema het duel. Door de zege is Den Bosch de nieuwe nummer vier. Door puntenverlies van Pinoké en HGC bedraagt de voorsprong op deze ploegen respectievelijk twee en vier punten. Almere doet door de nederlaag officieel een stapje terug. De hekkensluiter is ook na negentien duels nog zonder punten.

Pinoké - Rotterdam (2-2)

Stand Team Naam
17' 1-0 Pinoké Niklas Wellen
41' 1-1 Rotterdam Guus Jansen
62' 2-1 (sc) Pinoké Alex Hendrickx
64' 2-2 (sc) Rotterdam Tristan Algera

De topper tussen Pinoké en Rotterdam leverde geen winnaar op. Tot twee keer toe nam Pinoké een voorsprong en na de 2-1 van Alexander Hendrickx leken de Steekneuzen de overwinning in de tas te hebben. Twee minuten later maakte Tristan Algera gelijk voor de Rotterdammers, die voor de tweede maal op rij niet wonnen maar nog steeds op een derde plaats staan. Pinoké zakte naar een vijfde plaats en heeft twee punten achterstand op Den Bosch, de nieuwe nummer vier.

Geen blije gezichten bij Pinoké en Rotterdam nadat het duel in de Tulp Hoofdklasse Heren in 2-2 is geëindigd. Foto: Koen Suyk

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen Pinoké en Rotterdam.

Klein Zwitserland - HGC (3-3)

Stand Team Naam
11' 1-0 (sc) Klein Zwitserland Aki Käppeler
20' 1-1 HGC Kenta Tanaka
21' 1-2 HGC Kenta Tanaka
48' 1-3 (sc) HGC Seve van Ass
61' 2-3 (sc) Klein Zwitserland Aki Käppeler
69' 3-3 Klein Zwitserland Marco Miltkau

Met het vierde puntenverlies op rij verliest HGC opnieuw terrein in de strijd om de play-offs. De achterstand op de nieuwe nummer vier Den Bosch is opgelopen naar vier punten. HGC leek in de Haagse derby tegen Klein Zwitserland niet tegen puntenverlies op te lopen. Een snelle achterstand boog de ploeg van coach Paul van Ass om in een 3-1 voorsprong. Doelpunten van Aki Käppeler, zijn tweede van de middag, en Marco Miltkau voor Klein Zwitserland in de slotfase voorkwamen alsnog een zege voor HGC. Na drie nederlagen op rij pakte nummer tien Klein Zwitserland eindelijk weer eens een punt.

De teleurstelling is groot bij HGC nadat een 3-1 voorsprong op Klein Zwitserland niet voldoende leek voor een overwinning. Foto: Willem Vernes

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen Klein Zwitserland en HGC.

Bloemendaal - Amsterdam (6-3)

Stand Team Naam
17' 1-0 Bloemendaal Yannick van der Drift
22' 2-0 Bloemendaal Sam Figge
33' 3-0 Bloemendaal Thierry Brinkman
39' 4-0 Bloemendaal Thierry Brinkman
42' 5-0 Bloemendaal Yannick van der Drift
47' 5-1 (sb) Amsterdam Mirco Pruyser
55' 6-1 (sc) Bloemendaal Tim Swaen
56' 6-2 Amsterdam Mirco Pruyser
66' 6-3 (sc) Amsterdam Teun Rohof

Bloemendaal won de klassieker met ruime cijfers. Het was wellicht een vertekende overwinning omdat Amsterdam zeker in het begin van de wedstrijd de koploper goed partij bood. Bloemendaal scoorde echter op de juiste momenten waardoor de ploeg bij rust een 3-0 voorsprong koesterde. Na rust bouwden de Mussen uit naar 5-0 voordat Mirco Pruyser iets terugdeed voor Amsterdam. Tim Swaen maakte vervolgens 6-1 voordat opnieuw Pruyser en Teun Rohof de nederlaag iets dragelijker maakten voor Amsterdam. Met nog twee speeldagen te gaan is Bloemendaal als de onbetwiste nummer één in de Tulp Hoofdklasse Heren zeker van thuisvoordeel in de play-offs en een EHL-ticket. Of de ploeg komend weekend een beroep kan doen op Arthur van Doren is nog de vraag. De Belgische international viel geblesseerd uit.

Oranje-Rood - Kampong (1-3)

Stand Team Naam
4' 0-1 Kampong Robbert Kemperman
7' 0-2 Kampong Bjorn Kellerman
56' 1-2 Oranje-Rood Thibeau Stockbroekx
63' 1-3 (sc) Kampong Martijn Havenga

Kampong besliste het duel met Oranje-Rood al in de beginfase. Na zeven minuten prijkte een 2-0 voorsprong op het bord voor de Utrechters na doelpunten van Robbert Kemperman en Bjorn Kellerman. Thibeau Stockbroekx bracht de spanning terug, maar Martijn Havenga gooide met een rake strafcorner het duel zeven minuten voor tijd in het slot. Het was voor Oranje-Rood de vierde nederlaag in de laatste vijf duels. Kampong won elf van zijn laatste twaalf competitieduels.

Hurley – Tilburg uitgesteld

Vanwege een corona-uitbraak mist Tilburg voor het duel met Hurley te veel spelers, net als eerder voor de wedstrijden met Rotterdam en Almere die op een later tijdstip worden ingehaald. Het duel tussen Hurley en Tilburg wordt ingehaald op donderdag 6 mei om 20.30 uur.

 • #
  Team
  GS
  PT

  1
  Bloemendaal H1
  22
  59

  2
  Kampong H1
  22
  53

  3
  Rotterdam H1
  22
  42

  4
  Den Bosch H1
  22
  41

  5
  Pinoké H1
  22
  39

  6
  HGC H1
  22
  37

  7
  Amsterdam H1
  22
  30

  8
  Oranje-Rood H1
  22
  29

  9
  Tilburg H1
  22
  18

  10
  Hurley H1
  22
  15

  11
  Klein Zwitserland H1
  22
  14

  12
  Almere H1
  22
  0


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de twintigste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


5 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Den Bosch zo goed als zeker van de Play Offs! Wat een comeback.. En wat hebben HGC en Pinoke het laten liggen... Knappe overwinning van Bloemendaal op Amsterdam met grotendeels een jeugd team. En wat een goal van Van der Drift!

  1. MIck

   Jongens C1 toch ?

 2. jonathan

  Knappe prestatie van Bloemendaal!! Van Doren die uitvalt, Bovendeert en Wortelboer nog steeds geblesseerd, dus fijn dat er een beroep gedaan kan worden gedaan op jeugdspelers. Ze waren al geplaatst, dus kon er vrijuit gespeeld worden. Hoop dat de blessure van de Belg mee valt, is toch een zekerheid in de verdediging.

 3. blauwevelden

  Benieuwd wie de 4e playoffsplek krijgt. Den Bosch lijkt de beste papieren te hebben. Rdam een wedstrijd meer en Pinoke is gewoon een prima team.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Den Bosch heeft in de competitie 2 keer van Pinoke gewonnen. Met het huidige programma voor de boeg lijkt het me wel dat Den Bosch de 4e plek gaat zeker stellen. Pinoke is een prima ploeg met een hoop buitenlandse toppers, maar is op belangrijke momenten toch gekort geschoten. Volgend jaar weer een kans voor Pinoke (mits het budget het toestaat).


Wat vind jij? Praat mee...