Round-up Tulp HK (H): zege Pinoké, onweer teistert A’dam-DB

Op de voorlaatste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Pinoké goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs. De Steekneuzen waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor Oranje-Rood en namen zodoende de vierde plaats in de ranglijst over van de Eindhovenaren. Het duel tussen Amsterdam en Den Bosch werd twintig minuten stilgelegd wegens onweer.

Pinoké – Oranje-Rood 2-1

Door de 2-1 zege op Oranje-Rood heeft Pinoké weer de vierde plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren veroverd. Na 21 competitieduels heeft Oranje-Rood evenveel punten, maar één wedstrijd minder gewonnen dan Pinoké. Op de laatste speeldag treft Pinoké een minder zware tegenstander dan Oranje-Rood. De ploeg van coach Jesse Mahieu speelt tegen het al gedegradeerde Voordaan, terwijl Oranje-Rood het opneemt tegen koploper Kampong. De nederlaag maakte een einde aan de reeks van negen competitieduels zonder nederlaag.

Blijdschap bij Pinoké nadat Marlon Landbrug de ploeg op 2-0 heeft gezet tegen Oranje-Rood. Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen Pinoké en Oranje-Rood

Amsterdam – Den Bosch 2-4

Het onweer speelde het duel dusdanig parten, dat de wedstrijd in de slotfase van het vierde kwart tijdelijk werd stilgelegd. Na een pauze van twintig minuten ging het duel in het Wagener Stadion verder. De nog aanwezige toeschouwers kregen in de resterende kleine vier minuten nog een doelpunt te zien. Dylan Wortherspoon bepaalde de eindstand op 2-4 voor Den Bosch, dat dankzij de overwinning nog een kleine kans heeft op deelname aan de play-offs.

Bloemendaal – Voordaan 3-1

Het al gedegradeerde Voordaan hield lang stand op ’t Kopje tegen regerend lands- en Europees kampioen Bloemendaal. Mede dankzij twee rake strafcorners van Tim Swaen, nummer veertien en vijftien van het seizoen, boekten de Mussen een 3-1 zege. De ploeg van coach Rick Mathijssen is al achttien competitieduels zonder nederlaag. Voordaan daarentegen is al 24 wedstrijden zonder overwinning (G2 V22) in de Tulp Hoofdklasse Heren.

HDM – Schaerweijde 2-1

Net als Voordaan boekte Schaerweijde dit seizoen buitenhuis geen enkele overwinning. De Zeister formatie kwam in Den Haag nog wel op voorsprong via Jur van der Have, maar vlak erna maakte Fabian Verzuu gelijk. HDM pakte de volle buit in de slotfase door een doelpunt van Chris Taberima uit een strafcorner. Het was voor de ploeg de tweede overwinning op rij.

HGC – Rotterdam 1-3

Rotterdam maakte een einde aan de ongeslagen reeks van vier duels van HGC. Jeroen Hertzberger was goed voor een van de drie Rotterdamse treffers. Met dat doelpunt evenaarde hij het clubrecord van Roderick Weusthof, die in het seizoen 2011-2012 goed was voor 34 competitiedoelpunten als speler van Rotterdam.

Kampong – Klein Zwitserland 4-4

Net als de dames maakten ook de heren van Kampong er een doelpuntrijke wedstrijd van. Aki Käppeler voorkwam met zijn doelpunt de achttiende overwinning van Kampong. De Utrechters hadden bij winst het clubrecord kunnen evenaren dat sinds het seizoen 2020-2021 (W18 G2 V2) in de boeken staat. Kampong-speler Jip Janssen bereikte wel een mijlpaal. De strafcornerspecialist, die twee keer scoorde, bereikte de grens van honderd doelpunten in de Tulp Hoofdklasse Heren. Inmiddels staat zijn seizoentotaal op 32 treffers.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de 21ste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren