HK (H): Den Bosch op drempel play-offs, Pinoké mag hopen

Den Bosch staat op de drempel van de play-offs. Door de 4-1 zege in en tegen Tilburg heeft de ploeg van coach Eric Verboom met nog een speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren te gaan alles in eigen hand. Concurrent Pinoké won met dubbele cijfers van Almere (0-10) en moet hopen op een misstap van de Bossche formatie. Koploper Bloemendaal pakte in de slotminuut de winst tegen Klein Zwitserland (2-3).

Met nog een speelronde te gaan heeft Den Bosch plaatsing voor de play-offs in eigen hand. Op de ranglijst heeft de Bossche ploeg twee punten voorsprong op Pinoké. Het was toch nog wel even spannend in Tilburg. De Tilburgers kwamen na iets meer dan een kwartier op voorsprong via Max Kreft. Noud Schoenaker maakte zeven minuten later gelijk. Koen Bijen zette na de pauze Den Bosch op voorsprong, waarna Austin Smith met twee treffers uit een strafcorner de zege veiligstelde.

Coach Eric Verboom en Jelle Galema zijn blij met de 4-1 zege van Den Bosch op Tilburg. Foto: Willem Vernes

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen Tilburg en Den Bosch

Voor de tweede keer dit seizoen verloor Almere met dubbele cijfers. Na een 11-0 nederlaag op de derde speeldag was Pinoké zondag met 10-0 te sterk. Belgisch international Sebastien Dockier scoorde vier keer en Dennis Warmerdam driemaal. Ondanks de grote zege blijven de Steekneuzen op een vijfde plaats staan op twee punten achterstand op Den Bosch, dat met 4-1 won van Tilburg.

HGC vocht voor zijn laatste kans in de strijd om de play-offs. De ploeg had die kansen niet in eigen hand en door de overwinning van Den Bosch op Tilburg (1-4) had de prima 4-0 zege in en tegen Rotterdam uiteindelijk geen waarde. De Argentijn Maico Casella zette HGC met twee doelpunten in het eerste kwart op het spoor van de overwinning. Seve van Ass maakte er 0-3 van, waarna Luuk van Duren de eindstand bepaalde door de bal in het lege doel te pushen. Rotterdam-coach Albert Kees Manenschijn had keeper Derk Meijer even daarvoor ingewisseld voor een extra veldspeler.

Oranje-Rood leed in het Wagener Stadion de vijfde nederlaag in zijn laatste zes duels. De Eindhovenaren schoten wel prima uit de startblokken, want Thomas Briels zette na een minuut spelen al de 0-1 op het scorebord. Amsterdam repareerde die achterstand snel en leidde bij rust al met 3-1, een score die na de pauze werd uitgebouwd naar een 5-1 eindstand. Het was voor de Amsterdammers de derde zege in vijf competitiewedstrijden.

Net als Amsterdam besliste Kampong het duel al voor de pauze. Na een snelle voorsprong via Robbert Kemperman maakte Hurley nog wel gelijk, maar daarna namen de Utrechters het heft in handen. Met zijn tweede doelpunt van de middag bepaalde Kemperman de eindstand op 1-4. Kampong is door de zege zeker van de tweede plaats op de ranglijst.

Floris de Ridder van Kampong wordt belaagd door zijn tegenstander van Hurley. Foto: Orange Pictures/Jan Mulder

Bloemendaal moest flink aan de bak in Den Haag tegen Klein Zwitserland en pakte vlak voor het eindsignaal de overwinning. Na elf minuten leidden de Steenbokken met 2-0 dankzij treffers van Marco Miltkau en Aki Käppeler. Die achterstand maakte Bloemendaal nog voor rust ongedaan via Casper van der Veen en Tim Swaen. Swaen bezorgde zijn ploeg vervolgens in de slotminuut de negentiende zege van het seizoen.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de 21ste en voorlaatste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren