Round-up Tulp HK: KZ verrast Bloemendaal, winst Schaerweijde

Klein Zwitserland heeft op de derde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren voor een verrassing gezorgd door landskampioen Bloemendaal met 5-2 te verslaan. Kampong won donderdagavond de topper in en tegen Amsterdam (1-0) en Schaerweijde was in de clash tussen de promovendi met 3-1 te sterk voor Voordaan.

Amsterdam – Kampong 0-1

Met een rake push vanaf de kop van de cirkel besliste Jip Janssen de topper tegen Amsterdam in het voordeel van Kampong. Het was de enige strafcorner voor de Utrechtse formatie in het duel waarin beide ploegen elkaar lang in de tang hadden. Ook Amsterdam kreeg een corner, maar de inzet van Rupinder Pal Singh werd er prima uitgelopen door Lars Balk. Met negen punten uit drie duels is Kampong koploper en de enige ploeg nog zonder puntenverlies.

52. Jip Janssen 0-1 (sc)

Trent Mitton in duel met Jip Janssen en Bram van Battum tijdens Amsterdam-Kampong (0-1) in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Orange Pictures/Hans van der Valk

Lees het verslag van het duel tussen Kampong en Amsterdam

Den Bosch – Oranje-Rood 2-2

Den Bosch leek op weg naar de eerste overwinning van het seizoen, maar net als tegen Bloemendaal ging het mis in de slotfase. Dit keer scoorde Max de Bie voor Oranje-Rood de gelijkmaker in de voorlaatste minuut. Zeven minuten daarvoor leek Dylan Wortherspoon de matchwinnaar te worden aan de zijde van Den Bosch nadat hij in een tijdsbestek van twee minuten eigenhandig een 1-0 achterstand had omgebogen in een 2-1 voorsprong.

8. Jelle Galema 0-1
51. Dylan Wotherspoon 1-1
52. Dylan Wotherspoon 2-1
59. Max de Bie 2-2

HGC – HDM 1-1

De derby tussen HGC en HDM kende geen winnaar. Op de Roggewoning eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. HGC kwam snel op voorsprong via een treffer van Alan Forsyth, maar nog voor rust kwam de eindstand op het bord via een benutte strafbal van Sander Groenheijde. De puntendeling betekent dat promovendus HDM vier punten heeft na drie duels, twee meer dan HGC.

3. Alan Forsyth 1-0
23. Sander Groenheijde 1-1 (sb)

Klein Zwitserland – Bloemendaal 5-3

Landskampioen Bloemendaal liep in Den Haag tegen de eerste nederlaag van het seizoen op en pas de tweede in zijn laatste 34 competitieduels. Al in het eerste kwart was Klein Zwitserland uitgelopen naar een 3-0 voorsprong, die na rust werd uitgebouwd naar 5-0. Daarmee was op dat moment de grootste nederlaag voor Bloemendaal ooit in de Hoofdklasse geëvenaard. De Mussen maakten in het slot van het duel de uitslag iets dragelijker (5-3) maar konden de eerste nederlaag tegen Klein Zwitserland sinds 7 mei 2006 niet voorkomen.

Rotterdam – Pinoké 1-1

Vorig seizoen eindigde het duel in een 0-7 zege op Pinoké. Dit keer liepen de Steekneuzen tegen het eerste puntenverlies van het seizoen op. Het werd 1-1. Vice-kampioen Pinoké kwam nog wel op voorsprong via Miles Bukkens, maar na rust stelde Joaquin Menini een punt voor de Rotterdammers veilig.

10. Miles Bukkens 0-1 (sc)
46. Joaquin Menini 1-1

Schaerweijde – Voordaan 3-1

In de clash tussen de promovendi stapte Schaerweijde als winnaar van het veld. De 3-1 zege op Voordaan betekende niet alleen de eerste punten maar ook de eerste overwinning van het seizoen voor de ploeg uit Zeist. Voordaan incasseerde zijn derde nederlaag op rij en is hekkensluiter in de Tulp Hoofdklasse Heren.

8. Pepijn Leenhouts 1-0 (sc)
22. Thur Stadelmeier 2-0
27. Patrick van der Heijden 2-1
30. Jelle Westendorp 3-1 (sb)

Pepijn Leenhouts pusht Schaerweijde op een 1-0 voorsprong tegen Voordaan in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Willem Vernes