Round-up Tulp HK (H): OR verslaat R’dam, eerste zege Den Bosch

De heren van Den Bosch hebben hun eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op de vierde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren werd Voordaan met 4-0 verslagen. Oranje-Rood hield drie punten over aan het duel met Rotterdam (3-1). Koploper Kampong was met 2-0 te sterk voor Schaerweijde, goed voor de vierde overwinning op rij. Landskampioen Bloemendaal versloeg HGC met 4-2 en Klein Zwitserland pakte een punt tegen Pinoké (2-2).

Oranje-Rood – Rotterdam 3-1

Oranje-Rood blijft bovenin de Tulp Hoofdklasse Heren meedraaien. Na de 2-2 afgelopen donderdag tegen Den Bosch werd zondag Rotterdam met 3-1 verslagen. Hierdoor staat de Eindhovense ploeg op een tweede plaats achter koploper Kampong. De Rotterdammers, die op de eerste speeldag nog flink uithaalden tegen HDM (8-1), leden voor de derde maal op rij puntenverlies. De ploeg van coach Robin Rösch staat na de tweede nederlaag van het seizoen achtste.

11. Laurens Halfmann 1-0
23. Sam Lane 2-0 (sb)
46. Tjep Hoedemakers 2-1
53. Thibeau Stockbroekx 3-1

Sam Lane balt zijn vuist na zijn rake strafbal voor Oranje-Rood tegen Rotterdam. Foto: Willem Vernes

Lees het verslag van het duel tussen Oranje-Rood en Rotterdam

Kampong – Schaerweijde 2-0

Koploper Kampong bleef ook na het vierde competitieduel zonder puntenverlies. Promovendus Schaerweijde werd op de Klapperboom met 2-0 aan de kant gezet. Duco Telgenkamp zette Kampong op voorsprong waarna Terrance Pieters in de slotseconden de eindstand op het bord zette. Voor Schaerweijde was het de derde nederlaag in vier duels, waardoor de Zeister formatie terug te vinden is op een tiende plaats.

48. Duco Telgenkamp 1-0
60. Terrance Pieters 2-0

HDM – Amsterdam 2-2

HDM heeft zich meer dan hersteld van de 8-1 nederlaag op de openingsdag tegen Rotterdam. De promovendus won daarna de stadsderby tegen Klein Zwitserland (3-2) en hield het afgelopen donderdag HGC in bedwang: 1-1. Ook met Amsterdam werden de punten gedeeld. Het werd 2-2 nadat vlak voor tijd Trent Mitton een punt redde voor de Amsterdammers.

22. Valentin Verga 0-1 (sc)
26. Javier Osses 1-1
33. Sander Groenheijde 2-1 (sc)
56. Trent Mitton 2-2

Bloemendaal – HGC 4-2

Beide ploegen waren niet fantastisch aan het seizoen begonnen. Bloemendaal incasseerde afgelopen donderdag een pak slaag bij Klein Zwitserland (5-3) en HGC wist dit seizoen nog niet te winnen. Ook op ’t Kopje ging de Wassenaarse ploeg onderuit ondanks een snelle voorsprong via Zachary Wallace. HGC-doelman Sam van der Ven stopte daarna nog wel een strafbal van Tim Swaen, maar in de slotfase trok Bloemendaal de overwinning alsnog naar zich toe via doelpunten van Thierry Brinkman en Dennis Warmerdam. De Mussen staan vierde, HGC voorlaatste met twee uit vier.

4. Zachary Wallace 0-1 (sc)
20. Thierry Brinkman 1-1
38. Roel Bovendeert 2-1
47. Seve van Ass 2-2
57. Thierry Brinkman 3-2
60. Dennis Warmerdam 4-2

Pinoké – Klein Zwitserland 2-2

Het was een prima dubbelweekend voor Klein Zwitserland. Na de 5-3 zege afgelopen donderdag op landskampioen Bloemendaal hielden de Steenbokken op zondag vice-kampioen Pinoké op een 2-2 gelijkspel. De ploeg pakte zodoende in twee duels vier punten nadat de eerste twee competitiewedstrijden in een nederlaag waren geëindigd. Voor de tweede keer op rij speelde Pinoké gelijk, dat nog wel ongeslagen is net als Kampong en Oranje-Rood.

3. Boris Aardenburg 1-0
19. Albert Beltrán 1-1 (sc)
33. Aki Käppeler 1-2 (sc)
58. Alexander Hendrickx 2-2 (sc)

Voordaan – Den Bosch 0-4

Eindelijk was daar de eerste driepunter voor Den Bosch. De ploeg van coach Marc Lammers zat tegen Bloemendaal (2-2) en Oranje-Rood (2-2) al dichtbij de volle buit, maar ging het in die twee duels in de slotminuten mis. In Groenekan boekte Den Bosch de overwinning door promovendus en hekkensluiter Voordaan met ruime cijfers te verslaan. Mede dankzij twee doelpunten van Koen Bijen werd het 4-0 voor de Bossche formatie.

24. Jaïr van der Horst 0-1
39. Koen Bijen 0-2 (sc)
58. Koen Bijen 0-3
60. Paul-Philipp Kaufmann 0-4

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de vierde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...