HK (H): B’daal wint topper, derbyzege HGC en winst Tilburg

Op de vierde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Bloemendaal de topper tegen Kampong met winst afgesloten. In Utrecht won de landskampioen met 2-0. De Haagse derby was een prooi voor HGC dat Klein Zwitserland met 2-1 versloeg en de kelderkraker tussen Tilburg en Hurley werd met ruime cijfers gewonnen door de Tilburgers: 4-1.

Kampong – Bloemendaal 0-2

De reprise van de strijd om de landstitel werd gewonnen door Bloemendaal. De landskampioen was op De Klapperboom met 2-0 te sterk. Voor de zevende keer slaagde Kampong er niet in een thuiswedstrijd met Bloemendaal in de reguliere competitie met winst af te sluiten (G2 V5). Met zijn doelpunt bevestigde Thierry Brinkman zijn goede vorm. In tien van de laatste twaalf duels kwam hij tot scoren voor Bloemendaal. In die reeks maakte hij elf doelpunten.

17. Tim Swaen (sc) 0-1
49. Thierry Brinkman 0-2

De 0-2 van Bloemendaal door Thierry Brinkman tegen Kampong is in de maak. Foto: Koen Suyk

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Kampong en Bloemendaal

Rotterdam – Den Bosch 3-4

Den Bosch behaalde de eerste overwinning van het seizoen door Rotterdam in eigen huis met 4-3 te verslaan. Na een snelle achterstand liep de formatie van coach Eric Verboom uit naar een 3-1 voorsprong. Deze achterstand kon Rotterdam niet meer ongedaan maken. Hiermee stond de ploeg voor de vijfde maal in eigen huis tegen Den Bosch met lege handen (G1 V4). Jeroen Hertzberger scoorde twee keer voor de Rotterdammers en staat nu op 302 competitietreffers.

8. Jeroen Hertzberger (sc) 1-0
13. Koen Bijen 1-1
29. Dylan Wotherspoon 1-2
30. Koen Bijen (sb) 1-3
35. Jeroen Hertzberger 2-3
40. Austin Smith (sc) 2-4
56. Olivier Hortensius 3-4

Pinoké – SCHC 5-1

Met drie doelpunten zette olympisch kampioen Alexander Hendrickx andermaal zijn handtekening onder een overwinning van Pinoké. De Belg kwam in zeven van de laatste acht speelronden (dus inclusief vorig seizoen) tot scoren voor de Steekneuzen en maakte in die reeks een totaal van veertien doelpunten. De nederlaag in het Amsterdamse Bos betekent dat SCHC al 21 duels op rij zonder uitzege is (G2 V 19).

6. Dennis Warmerdam 1-0
26. Alexander Hendrickx (sc) 2-0
32. Alexander Hendrickx (sb) 3-0
45. Alexander Hendrickx (sc) 4-0
50. Cédric Terwel (sc) 4-1
63. Lukas Sutorius 5-1

HGC – Klein Zwitserland 2-1

Voor de zevende keer op rij stapte HGC na een thuisduel met een zege op Klein Zwitserland van het veld af. De laatste keer dat de Steenbokken op Roggewoning wonnen dateert van 22 oktober 2004 (2-3 winst). Klein Zwitserland kwam na een halfuur spelen op voorsprong, maar HGC pakte alsnog de drie punten na doelpunten van Gordon Johnston en Zach Wallace.

30. Albert Beltran 0-1
44. Gordon Johnston (sc) 1-1
54. Zach Wallace 2-1

Zach Wallace viert zijn treffer voor HGC in de Haagse derby met Klein Zwitserland (2-1). Foto: Willem Vernes

Oranje-Rood – Amsterdam 2-4

Oranje-Rood liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. Tot twee keer toe kwamen de Eindhovenaren op voorsprong, maar zagen Amsterdam telkens op gelijke hoogte komen. Na rust viel de beslissing in het duel. De Australiër Trent Mitton was met een doelpunt en een assist belangrijk voor de hoofdstedelingen, die in de voorgaande vijf duels in Eindhoven maar een keer wisten te winnen. Spits Mirco Pruyser maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Amsterdam.

25. Laurens Halfmann 1-0
28. Mirco Pruyser (sc) 1-1
32. Gijs van Merriënboer (sc) 2-1
33. Nicolas Poncelet 2-2
36. Valentijn Charbon 2-3
65. Trent Mitton 2-4

Tilburg – Hurley 4-1

Tilburg heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De kelderkraker tegen Hurley, dat net als de Tilburgers na drie speelronden nog met lege handen stond, werd met 4-1 gewonnen. Ook hier werd de wedstrijd na rust beslist. Voor Hurley was het de negende nederlaag buitenshuis met de doelcijfers 13-35.

8. Rik Sprengers 1-0
26. Deegan Huisman (sb) 1-1
46. Maico Casella (sc) 2-1
55. Leandro Tolini (sc) 3-1
57. Federico Fernandez Onega 4-1

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vierde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...