Round-up Tulp HK (H): B’daal wint klassieker, zege KZ op OR

De klassieker is gewonnen door Bloemendaal. De landskampioen was zondag in het Wagener Stadion met 4-1 te sterk voor Amsterdam. Oranje-Rood liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. In Den Haag gingen de Eindhovenaren met 2-1 onderuit. Koploper Kampong had weinig moeite met HDM. Het werd liefst 7-1.

Klein Zwitserland – Oranje-Rood 2-1

Oranje-Rood raakte in Den Haag de ongeslagen status kwijt. Ondanks een 0-1 voorsprong na een schitterende treffer van Thomas Briels boog Klein Zwitserland de score om. Aki Käppeler bewees voor de Haagse formatie opnieuw zijn waarde vanaf de kop van de cirkel en bezorgde zijn ploeg de overwinning. Ondanks de nederlaag staat Oranje-Rood op een derde plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren. Klein Zwitserland, dat door de zege al drie duels zonder nederlaag is, is zevende.

30. Thomas Briels 0-1
42. Marco Miltkau 1-1
51. Aki Käppeler 2-1 (sc)

Amsterdam – Bloemendaal 1-4

De klassieker was het duel tussen twee ploegen die niet echt lekker aan de competitie waren begonnen. Landskampioen Bloemendaal kon zich echter geen betere start van de wedstrijd wensen. Al na een minuut scoorde Thierry Brinkman, die met drie treffers uitgroeide tot de man van de wedstrijd. Door de overwinning steeg Bloemendaal naar de vierde plaats op de ranglijst. Amsterdam zakte van zes naar acht en heeft sinds de eerste speeldag geen duel meer in winst kunnen omzetten.

1. Thierry Brinkman 0-1
27. Thierry Brinkman 0-2
37. Mirco Pruyser 1-2
40. Jorrit Croon 1-3
60. Thierry Brinkman 1-4

Thierry Brinkman juicht na zijn treffer voor Bloemendaal tegen Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen Amsterdam en Bloemendaal

HDM – Kampong 1-7

Na vijf speeldagen heeft Kampong een honderdprocentscore. Met vijftien punten heeft de koploper een voorsprong van vier punten op naaste belager Pinoké. Tegen HDM had de ploeg van coach Tim Oudenaller een makkelijke middag. Het werd liefst 7-1. Jip Janssen en Terrance Pieters scoorden elk twee keer voor Kampong. Voor HDM was het de tweede, forse, nederlaag van het seizoen. Eerder werd met 8-1 verloren van Rotterdam.

3. Jip Janssen 0-1 (sc)
15. Finn van Bijnen 0-2
32. Terrance Pieters 0-3
34. Sander Groenheijde 1-3 (sb)
36. Terrance Pieters 1-4 (sc)
39. Deegan Huisman 1-5
40. Jip Janssen 1-6 (sc)
47. Jelle Phijffer 1-7

Terrance Pieters juicht na zijn rake backhand voor Kampong tegen HDM. Foto: Willem Vernes

Den Bosch – Schaerweijde 1-0

Met een rake strafcorner bezorgde Jeremy Hayward Den Bosch de tweede overwinning op rij. Promovendus Schaerweijde werd met miniem verschil verslagen. Voor de ploeg uit Zeist was het alweer de vierde nederlaag in vijf duels. Den Bosch behoudt de vijfde plaats op de ranglijst, op twee punten achterstand van de nummer vier Bloemendaal.

51. Jeremy Hayward 1-0 (sc)


Wat vind jij? Praat mee...