Tulp HK (H): Amsterdam onderuit tegen HGC, KZ verslaat Pinoké

Op de vijfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Klein Zwitserland voor een verrassing gezorgd door Pinoké met 3-1 te verslaan. Het nog puntloze Hurley leek ook lang op weg naar een stunt tegen Bloemendaal, maar de koploper trok het duel in de laatste minuten toch naar zich toe (2-1). Amsterdam ging in eigen huis onderuit tegen HGC (2-4), Oranje-Rood won in de Brabantse derby van Tilburg (2-1) en Rotterdam toonde geen mededogen met SCHC: 0-8.

Klein Zwitserland – Pinoké 3-1

Klein Zwitserland moest er lang op wachten, maar voor het eerst sinds 2006 hebben De Steenbokken een thuiswedstrijd met Pinoké in winst omgezet. Pinoké kwam in Den Haag nog wel op voorsprong via Niklas Wellen, maar dankzij treffers van Tim Brand, Aki Käppeler en Camil Papa werd de derde zege van het seizoen een feit. Voor Pinoké was het toch alweer de tweede nederlaag in vijf duels. Bij winst hadden de Steekneuzen het clubrecord van vorig seizoen geëvenaard. Toen boekte de ploeg vijf uitzeges op rij.

22. Niklas Wellen 0-1
34. Tim Brand 1-1
38. Aki Käppeler (sc) 2-1
41. Camil Papa 3-1

Aki Käppeler na zijn doelpunt voor Klein Zwitserland tegen Pinoké. Foto: Willem Vernes

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Klein Zwitserland-Pinoké

Bloemendaal – Hurley 2-1

De cijfers spraken niet in het voordeel van Hurley. De Bosuilen konden in de voorgaande 22 duels met de koploper van de Tulp Hoofdklasse Heren niet winnen. Dit keer leek het nog puntloze Hurley te gaan stunten. Echter, Bloemendaal herstelde de opgelopen achterstand razendsnel en pakte uiteindelijk zelfs de winst door in de slotminuten te 2-1 binnen te werken. Door de overwinning verlengde Bloemendaal de ongeslagen reeks op eigen veld in de reguliere competitie naar 24 duels op rij.

50. Deegan Huisman 0-1
53. Tim Swaen (sc) 1-1
68. Roel Bovendeert 2-1

Amsterdam – HGC 2-4

De statistieken voorspelden vooraf een spektakelstuk. De voorgaande drie edities leverden in totaal 25 doelpunten op. Ook dit keer waren beide ploegen op schot. Het publiek werd getrakteerd op zes doelpunten, die uiteindelijk uitmondde in een 4-2 overwinning van HGC. Het Canadese strafcornerkanon Gordon Johnston legde met twee treffers de basis voor de derde zege van het seizoen voor de ploeg uit Wassenaar. Het was overigens pas de tweede zege in de laatste zeven uitwedstrijden voor HGC.

25. Gordon Johnston (sc) 0-1
33. Gordon Johnston (sc) 0-2
46. Alan Forsyth 0-3
61. Floris Middendorp 1-3
63. Kenta Tanaka 1-4
68. Gilles Wegter 2-4

Gordon Johnston haalt uit vanaf kopcirkel voor HGC in het duel met Amsterdam (2-4) in het Wagener Stadion. Foto: Koen Suyk

SCHC – Rotterdam 0-8

De ruime 8-0 zege was pas de tweede zege van het seizoen voor de Rotterdammers en de eerste zege in vier uitduels. Met drie doelpunten had Joaquin Menini een groot aandeel in de winst. Ook Jeroen Hertzberger voegde twee treffers toe aan imposante aantal. Inmiddels heeft hij 342 keer gescoord voor Rotterdam in een officiële wedstrijd, 289 goals in de Hoofdklasse, vijftien in de play-offs en 38 in de EHL. De nederlaag betekende dat het gepromoveerde SCHC in eigen huis al zeven wedstrijden zonder winst is en veertien duels in totaal.

3. Joaquin Menini 0-1
12. Justen Blok (sc) 0-2
26. Thijs van Dam 0-3
27. Joaquin Menini 0-4
32. Joaquin Menini 0-5
45. Jeroen Hertzberger (sb) 0-6
51. Jeroen Hertzberger (sc) 0-7
53. Olivier Hortensius 0-8

Oranje-Rood – Tilburg 2-1

Voor de zesde keer op rij won Oranje-Rood in eigen huis de confrontatie met Tilburg. Na rust besliste Joep de Mol het duel in Eindhovens voordeel. Door de overwinning steeg de ploeg van coach Robert van der Horst naar een tweede plaats achter koploper Bloemendaal. De nederlaag had voor Tilburgers geen gevolgen voor de ranglijst. De ploeg blijft tiende omdat concurrenten SCHC en Hurley ook met lege handen stonden.

4. Max Kuijpers 1-0
14. Maico Casella (sc) 1-1
53. Joep de Mol (sc) 2-1

Den Bosch – Kampong uitgesteld

De wedstrijd tussen Den Bosch en Kampong is uitgesteld vanwege EHL-verplichtingen van beide teams. Zij nemen vanaf donderdag deel aan de EHL Ranking Cup, een samengesteld toernooi van die overgebleven ploegen uit het afgelopen EHL-seizoen. Den Bosch-Kampong staat nu voor vrijdag 5 november op de agenda.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vijfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


1 Reactie

  1. frank-kooijmans

    SCHC - Rdam 05


Wat vind jij? Praat mee...