Round-up Tulp HK (H): topper onbeslist, winst Pinoké

Koploper Kampong heeft het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Op bezoek bij landskampioen Bloemendaal bleef het zondag 0-0. Pinoké boekte een minieme zege op HDM (0-1) en Klein Zwitserland versloeg Schaerweijde met 3-1. Rotterdam en Den Bosch maakten er een vermakelijke pot van. Het werd 5-3 voor de Rotterdammers.

Bloemendaal – Kampong 0-0

Na de beste seizoenstart ooit, zes zeges op rij, liep Kampong tegen het eerste puntenverlies op. Op ’t Kopje bleef het 0-0 tegen Bloemendaal. Het was in de historie de zestiende keer dat het onderlinge duel geen winnaar kende. Bloemendaal bleef voor de zevende keer op rij ongeslagen tegen de Utrechters, die in de reguliere competitie op 17 maart 2019 voor het laatst wonnen van de Mussen.

Bloemendaal en Kampong kwamen niet tot scoren. Foto: Koen Suyk

HDM – Pinoké 0-1

In de laatste vijf ontmoetingen tussen beide ploegen vielen telkens minimaal vijf doelpunten. Dat beloofde veel, maar dit keer werd er slechts een keer gescoord. De enige treffer kwam op naam van Alexander Hendrickx. Het Belgische strafcornerkanon van Pinoké heeft dit seizoen al veertien doelpunten gemaakt: negen in de Hoofdklasse en vijf in de EHL. Hendrickx is nog maar zes goals verwijderd van zijn honderdste officiële treffer voor de Steekneuzen, die net als Kampong nog steeds ongeslagen zijn. HDM verloor negen van zijn laatste dertien competitieduels (W1 G3 V9) in de Tulp Hoofdklasse Heren.

33. Alexander Hendrickx 0-1 (sc)

Klein Zwitserland – Schaerweijde 3-1

Het was de eerste onderlinge wedstrijd sinds 27 mei 1990 toen Schaerweijde op eigen veld met 4-3 won. Dit keer bleef Klein Zwitserland aan de goede kant van de score, waardoor de Haagse ploeg al vijf duels (W4 G1) ongeslagen is. Schaerweijde incasseerde de zesde nederlaag in de laatste zeven duels in de Tulp Hoofdklasse Heren. De openingstreffer van Aki Käppeler betekende dat de strafcornerspecialist van Klein Zwitserland de enige speler is die in alle zeven speelronden tot scoren kwam.

12. Aki Käppeler 1-0 (sc)
45. Camil Papa 2-0
49. Marco Miltkau 3-0
52. Pepijn Luijkx 3-1

Rotterdam – Den Bosch 5-3

Na drie wedstrijden zonder zege in de onderlinge confrontaties pakte Rotterdam zondag wel de volle buit tegen Den Bosch. Het was ook de eerste zege in eigen huis sinds 9 april 2017 (1-0) op de Bossche formatie die daarna vijf keer niet op een nederlaag werd getrakteerd (G1 V4). Jeroen Hertzberger bracht met een benutte strafbal zijn seizoentotaal op vijftien doelpunten. Hij is nog maar zes goals verwijderd van zijn 400ste officiële doelpunt in zijn clubloopbaan. Hertzberger maakte tot nu toe 316 doelpunten in de Hoofdklasse, vijftien in de play-offs, twee in de Gold Cup, veertig in de EHL, acht in de Indian HL en dertien in de Malaysian HL. Met 32 doelpunten is Rotterdam na zeven competitieduels de meest productieve ploeg in de Tulp Hoofdklasse Heren.

6. Tjep Hoedemakers 1-0
17. Dylan Wotherspoon 1-1
21. Jeroen Hertzberger 2-1 (sb)
45. Tjep Hoedemakers 3-1
49. Koen Bijen 3-2 (sc)
51. Thijs van Dam 4-2
58. Thijs van Dam 5-2
59. Paul-Philipp Kaufmann 5-3

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de zevende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...