HK (H): Den Bosch pakt punt na spektakel met B’daal, eerste zege SCHC

Op de zevende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft koploper Bloemendaal in een spektakelstuk tegen Den Bosch de eerste punten van het seizoen laten liggen (3-3). Amsterdam was thuis met 2-0 te sterk voor het kwakkelende Rotterdam en Pinoké pakte in de slotfase drie punten mee door een 2-1 overwinning op Oranje-Rood. Klein Zwitserland verraste Kampong. Het werd 2-1. Onderin boekte SCHC de eerste overwinning van het seizoen door Hurley met 3-2 te verslaan.

Klein Zwitserland – Kampong 2-1

Voor het eerst sinds 8 oktober 2006 leed Kampong weer eens een nederlaag tegen Klein Zwitserland. Daarmee kwam ook een einde aan een reeks van negen uitwedstrijden in de Hoofdklasse waarin de Utrechtse ploeg ongeslagen bleef. Aki Käppeler zette Klein Zwitserland al na zeven minuten op voorsprong. Terrance Pieters maakte vlak voor rust gelijk. Na de pauze bezorgde Marco Miltkau zijn ploeg de vierde zege van het seizoen.

7. Aki Käppeler (sc) 1-0
30. Terrance Pieters 1-1
52. Marco MIltkau 2-1

SCHC – Hurley 3-2

Het was de strijd tussen twee ploegen die dit seizoen nog niet het zoet der overwinning mochten smaken. Mede dankzij twee treffers van Jelmer Uildriks boekte de Bilthovense formatie dan eindelijk zijn eerste zege. Daarmee maakte SCHC een einde aan een reeks van vijftien competitieduels waarin de ploeg er niet in slaagde drie punten te pakken (W1 G2 V13). Voor Hurley was het de zevende nederlaag op rij en de 35ste verliespartij in de laatste 41 wedstrijden.

9. Jelmer Uildriks 1-0
31. Conor Empey (sc) 2-0
41. Deegan Huisman 2-1
51. Jelmer Uildriks (sc) 3-1
53. Deegan Huisman (sc) 3-2

Teleurstelling bij Hurley na de 3-2 nederlaag tegen SCHC. Foto: Bart Scheulderman

Den Bosch – Bloemendaal 3-3

Koploper Bloemendaal leek de zaken in de beginfase al stevig in eigen handen te nemen dankzij snelle goals van Florian Fuchs en Stijn Jolie. Nog voor rust repareerde Austin Smith met zijn wapen, de strafcorner, eigenhandig de Bossche schade. Na rust leek Bloemendaal toch de winst te gaan pakken via Thierry Brinkman. De aanvaller loopt één-op-één dit seizoen: hij kwam in zes van de zeven speelronden tot scoren en maakte daarin zeven goals. Matchwinnaar werd Brinkman niet, want Tijmen Reijenga zette vlak voor het eindsignaal de 3-3 op het bord. Hiermee leed Bloemendaal het eerste puntenverlies van het seizoen, maar blijft het voor de zestiende keer op rij ongeslagen in de reguliere competitie.

HGC – Tilburg 4-1

Onder de nieuwe coach Sjoerd Marijne leed Tilburg alweer de zesde nederlaag in zeven wedstrijden. Dit keer kwamen de doelpunten van HGC niet van de man in vorm, Gordon Johnston. Het was Seve van Ass die met de openingstreffer en de 3-1 vlak na het Tilburgse doelpunt van Maico Casella belangrijk was voor de ploeg uit Wassenaar. Tilburg lijkt buitenshuis maar niet te kunnen winnen. Het won maar één van zijn laatste 41 uitwedstrijden in de Tulp Hoofdklasse Heren.

35. Seve van Ass (sb) 1-0
40. Pelle Vos 2-0
52. Maico Casella (sc) 2-1
53. Seve van Ass (sc) 3-1
54. Steijn van Heijningen 4-1

Oranje-Rood – Pinoké 1-2

Oranje-Rood incasseerde de tweede nederlaag van het seizoen. Opnieuw was er een ploeg uit het Amsterdamse Bos voor verantwoordelijk. Na de 2-4 thuis tegen Amsterdam was Pinoké in Eindhoven met 2-1 te sterk. De winnende treffer van Dennis van Warmerdam viel luttele seconden voor het eindsignaal. De Steekneuzen maakte daarmee een einde aan de reeks van twee nederlagen op rij waarin de ploeg ook een totaal van negen treffers incasseerden.

26. Miles Bukkens (sc) 0-1
63. Gijs van Merriënboer (sc) 1-1
70. Dennis Warmerdam 1-2

Amsterdam – Rotterdam 2-0

Rotterdam heeft zijn draai in de Tulp Hoofdklasse Heren nog niet gevonden. Op bezoek in het Wagener Stadion werd met 2-0 verloren van Amsterdam, de vierde nederlaag dit seizoen voor de Rotterdammers. Het was voor Amsterdam pas de tweede zege in de laatste tien ontmoetingen met Rotterdam in de reguliere competitie. De Australiër Trent Mitton en Brent van Bijnen scoorden voor de nummer twee uit de Tulp Hoofdklasse Heren.

23. Trent Mitton (sc) 1-0
66. Brent van Bijnen 2-0

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Amsterdam en Rotterdam

Fergus Kavanagh en Thijs van Dam tijdens Amsterdam-Rotterdam (2-0). Foto: Koen Suyk

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zevende speeldag van de Tulp Hoofdklasse Heren