Tulp HK (H): Pinoké wint topper, zege HDM en OR-S’weijde afgelast

Op de negende speeldag van de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Pinoké de reprise van de NK-finale van afgelopen seizoen in winst omgezet. In het Amsterdamse Bos werd Bloemendaal vrijdag met 2-1 verslagen. HDM was in Wassenaar met 3-1 te sterk voor HGC. Het duel tussen Oranje-Rood en Schaerweijde werd afgelast omdat het veld onbespeelbaar was na de hevige regenval.

Beide ploegen stonden voor het eerst sinds 29 mei jl. weer tegenover elkaar. Toen behaalde Pinoké het kampioenschap na een 4-0 zege op Bloemendaal. Vrijdag stonden de Steekneuzen opnieuw aan de goede kant van de score. De 2-1 betekende de eerste thuiszege op Bloemendaal sinds 2012. Joep Troost maakte zijn zevende voor de ploeg van coach Jesse Mahieu die nu al elf competitieduels niet heeft verloren. Het clubrecord staat op dertien duels uit het seizoen 2011-2012. Door de nederlaag zakte Bloemendaal van de derde naar de vierde plaats.

Joep Troost juicht nadat hij Pinoké op voorsprong heeft gezet tegen Bloemendaal. Marlon Landbrug juicht mee. Foto: Willem Vernes

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Pinoké en Bloemendaal

Na twee nulbeurten op rij pakte Amsterdam een punt. Met het gelijkspel tegen Den Bosch maakten de Amsterdammers ook een einde aan een slechte thuisreeks van vijf nederlagen op rij. Door zijn openingsdoelpunt heeft Amsterdam-middenvelder Valentin Verga nu voor het zeventiende seizoen op rij minimaal een keer gescoord in de Tulp Hoofdklasse Heren. Alleen Jeroen Hertzberger (Rotterdam) scoorde in nóg meer opeenvolgende seizoenen (19). Ondanks de puntendeling zakte Amsterdam naar de tiende plaats op de ranglijst. Den Bosch blijft zesde.

HDM heeft de tweede zege van het seizoen te pakken en maakte daarmee een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij. Het was de eerste zege van HDM op HGC sinds 6 december 1998, toen met 3-1 op de Roggewoning werd gewonnen. Namens HGC scoorde in die wedstrijd Bram Lomans, de huidige coach van de Wassenaarse ploeg die nu al vier competitiewedstrijden wacht op een overwinning. HGC blijft desondanks achtste. HDM steeg van de tiende naar de negende plaats.

Rotterdam liet voor de derde keer in de laatste vijf competitiewedstrijden punten liggen. In Den Haag eindigde het duel met Klein Zwitserland onbeslist. Het enige Rotterdamse doelpunt kwam op naam van Jeroen Hertzberger. De nieuwe topscorer aller tijden in de Tulp Hoofdklasse Heren maakte zijn twaalfde van het seizoen en 348ste goal in totaal. Klein Zwitserland maakte door de puntendeling een einde aan een reeks van drie nederlagen op rij.

Kampong boekte zijn vierde zege op rij en nam zodoende de derde plaats op de ranglijst over van Bloemendaal. Boet Phijffer, Duco Telgenkamp en Jip Janssen scoorden elk twee keer voor de Utrechtse ploeg. Janssen is met dertien goals topschutter in de Tulp Hoofdklasse Heren. Hij heeft zes duels op rij gescoord voor Kampong en maakte dit kalenderjaar al 32 doelpunten in de Tulp Hoofdklasse Heren. Laren incasseerde zijn zevende nederlaag in de laatste acht competitieduels.

Duco Telgenkamp scoort voor Kampong tegen Laren. Foto: Sportsinpixels / Cliff Baaij

Het slechte weer in Eindhoven zorgde ervoor dat het veld onbespeelbaar was waardoor het duel tussen Oranje-Rood en Schaerweijde werd afgelast.

Bekijk de bijgewerkte lijst met alle doelpuntenmakers van dit seizoen

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de negende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...