Tulp HK Heren: tiende zege B’daal, Pinoké naar derde plaats

Ook na tien speeldagen in de Tulp Hoofdklasse Heren behoudt Bloemendaal zijn honderdprocentscore. Klein Zwitserland werd met 3-2 verslagen. Spektakel was er in Eindhoven en met name in de slotfase bij het duel tussen Oranje-Rood en Amsterdam, dat uiteindelijk geen winnaar kende (2-2). Rotterdam rekende in de topper hard af met HGC (0-7). Almere is nog steeds puntloos, Kampong ontsnapte aan puntenverlies en Pinoké is de nieuwe nummer drie.

Bloemendaal boekte zijn tiende zege op rij door op ’t Kopje met 3-2 te winnen van Klein Zwitserland. Bij rust was de stand gelijk (1-1) na de openingstreffer van Tim Swaen en de gelijkmaker van David Huussen. Een benutte strafbal van Arthur van Doren en een rake strafcorner Jasper Brinkman gaven de Mussen de ruimte om in de slotfase nog een tegentreffer van Aki Käppeler te kunnen incasseren.

Klein Zwitserland houdt druk op Bloemendaal na een afgeslagen strafcorner. Foto: Orange Pictures/ Renata Jansen

Na twee duels zonder zege pakte Den Bosch eindelijk weer drie punten. Tilburg, dat onlangs Kampong nog op 1-1 hield, ging aan de Oosterplas met 3-1 onderuit. Met twee doelpunten had Austin Smith een groot aandeel in de zege van Den Bosch, dat ook Gijs Campbell zag scoren. Gareth Furlong verkleinde de Tilburgse achterstand naar 3-1. Deze ruststand betekende uiteindelijk ook de eindstand van het duel waarin nog twee gele kaarten werden uitgedeeld. Door de overwinning steeg Den Bosch ten koste van Klein Zwitserland, Amsterdam en Oranje-Rood naar een zesde plaats.

Een zonnige zondagmiddag liep voor HGC uit op een fiasco. De dag, waarop bekend werd dat coach Paul van Ass en aanvoerder Seve van Ass nog drie jaar in Wassenaar blijven, eindigde in een dikke 7-0 nederlaag. Bovendien liep Seve van Ass opnieuw een blessure op. Een anticlimax dus in de topper tegen Rotterdam, voor wie Joaquin Menini drie keer scoorde. Met de overwinning staat Rotterdam stevig op de tweede plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Het vuistje van Tristan Algera na zijn doelpunt voor Rotterdam tegen HGC (0-7). Foto: Koen Suyk

Lees het volledige wedstrijdverslag van HGC-Rotterdam

Op het nippertje bezorgde Robbert Kemperman Kampong de overwinning op Hurley. Na de 1-1 eerder tegen Tilburg leek de Utrechtse ploeg opnieuw tegen puntenverlies aan te lopen tegen een ploeg die veel lager staat op de ranglijst. Drie minuten voor tijd sloeg Kemperman echter de hoop van Hurley op een puntendeling aan diggelen.

Na een knotsgekke slotfase kwamen Oranje-Rood en Amsterdam remise overeen. Het werd 2-2 in het duel waarin Amsterdam al snel op voorsprong kwam via Billy Bakker. Lange tijd leken de Amsterdammers die voorsprong over de streep te trekken. Maar, drie minuten voor tijd maakte Thomas Briels gelijk, waarna Teun Beins zelfs Oranje-Rood op 2-1 zette en de Eindhovenaren naar de overwinning leek te schieten. Het was een opmerkelijke treffer. Beins pushte de strafcorner de bal door het net van het doel. Het doelpunt werd na kort overleg toegekend. De zege was de Eindhovenaren niet gegund. Teun Rohof tekende namelijk nadat het eindsignaal al had geklonken uit een strafcornervariant voor de 2-2. Met het gelijkspel maakte Amsterdam een einde aan een negatieve reeks van vier nederlagen op rij, maar wist de ploeg ook voor de zesde maal op rij niet te winnen.

Lees het volledige wedstrijdverslag van Oranje-Rood-Amsterdam

Teun Beins wijst op het gat in het net van het doel in het duel tussen Oranje-Rood en Amsterdam. Foto: Willem Vernes

Almere kon geen vuist maken tegen Pinoké. Hoewel de hekkensluiter al na twee minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Manuel Verga hield Almere die stand slechts een kwart vol. Daarna namen de Steekneuzen het heft in handen. Na de 1-1 van Sebastien Dockier nam Pinoké na rust afstand van Almere. Mede door twee rake strafcorners van Alexander Hendrickx stopte de teller bij 6-1. Door de nederlaag van HGC klimt Pinoké naar de derde plaats op de ranglijst van de Tulp Hoofdklasse Heren.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de tiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren