Vorst op komst: programma herstart Hoofdklasse aangepast

De inkt van het nieuwe coronaprotocol voor het verplaatsen van wedstrijden in de hoofdklassen is amper droog of de KNHB is al genoodzaakt daar gebruik van te maken. De hockeybond heeft vanwege de aangekondigde vorst zojuist de eerste wijzigingen in het programma van zondag doorgevoerd, wanneer de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren herstarten. De dames en heren van Pinoké spelen zondag uit in plaats van thuis.

Pinoké heeft de KNHB nu al laten weten dat de kans groot is dat de velden zondag niet kunnen worden gesproeid. Om afgelasting van het duel te voorkomen en daarmee mogelijke vertraging in het drukke speelschema heeft de KNHB besloten de wedstrijden van Pinoké om te draaien.

Wijzigingen aanvangstijden

Dat is niet de enige verandering. De dameswedstrijden tussen SCHC en hdm en Kampong tegen Laren starten zondag om 14.00 uur. De vier overige dameswedstrijden blijven op de geplande tijd staan. Daar is weinig schuifruimte, aangezien later op de middag daar duels uit de Tulp Hoofdklasse Heren gespeeld zullen worden.

De KNHB laat ook al weten dat het inhaalduel tussen Tilburg en Kampong van volgende week donderdag (4 februari) niet om 20.30 uur, maar om 17.00 uur gespeeld zal worden.

Pinoké speelt uit

De hockeybond heeft die mogelijkheid door het nieuwe protocol dat in samenspraak met de Hoofdklasse-koepel HHcv is opgesteld. Dit betekent dat de dames van Pinoké zondag uit in plaats van thuis tegen HGC spelen. De heren van Pinoké moeten daardoor afreizen naar Den Haag om aan te treden tegen Klein Zwitserland.

Dit betekent voor het resterende programma dat donderdag 15 april 2021 de dameswedstrijd Pinoké-HGC wordt gespeeld en op vrijdag 16 april Pinoké H1 – KZ H1.


3 Reacties

 1. goud

  Snugger van Pinoke.......de andere teams zeggen niets en spelen thuis maar mogelijk op zand. Dat Pinoke niet kan sproeien zal met vorst bescherming te maken hebben, dat is bij andere clubs niet aan de orde? Daar sproeien ze vandaag nog? En daar hebben ze nu dus nog geen enkele weet van het droge veld.....of zouden ze gokken op een regen/douw kans waardoor sproeien niet nodig is. Dus thuis, lekker op eigen water en niets voorbarig melden. Dan de wedstrijden van de dames die niet verschoven kunnen worden omdat heren hoofdklasse er achteraan moet......de heren kunnen niet een uurtje mee schuiven om de kansen voor de dames te vergoten??? Alles moet altijd wijken voor de hoofdklasse maar die heren en dames teams krijgen het niet voor elkaar 2 wedstrijden op 1 dag op hetzelfde veld gepland te krijgen?!?! De rest van de dag is het leeg, moet toch lukken?!?!!

 2. unplugged

  Wie geloofd de weerberichten nou ?

  1. net niet....

   ik


Wat vind jij? Praat mee...