Weekprijzen naar internationals De Waard en Hoedemakers

Twee internationals kroonden zich tot uitblinkers van het afgelopen Hoofdklasse-weekend. Volgens de bezoekers van hockey.nl staken Xan de Waard (SCHC) en Tjep Hoedemakers (Rotterdam) erbovenuit in de vorige speelronde.

De Waard is daarmee is de eerste speler die twee keer achter elkaar tot weekwinnaar wordt uitgeroepen. De aanvoerder van SCHC zette haar ploeg tegen hekkensluiter Klein Zwitserland op het goede spoor door pijlsnel – binnen de minuut – de openingsgoal te maken. Een week eerder blonk de middenvelder uit tegen Rotterdam.

Wie zondag bij de mannen van Rotterdam heeft gekeken, kon amper de inbreng missen van Tjep Hoedemakers. De razendsnelle spits maakte de eerste en derde goal tijdens de 5-3 zege op Den Bosch. Bovendien kreeg hij in de eerste helft een strafbal mee, waaruit teamgenoot Jeroen Hertzberger de tweede Rotterdamse treffer maakte.

Elke speelronde stemmen

Natuurlijk kan er ook dit weekend weer gestemd worden voor de Spelers van de Week. Dit kan je doen via  hockey.nl/goudenstick. De stemmen van het publiek, de experts en de aanvoerders/coaches resulteren aan het einde van seizoen in een eindrangschikking met de beste spelers van de Tulp Hoofdklasse Heren en de beste speelsters van de Hoofdklasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...