Hockey op tv: de finales op twee zenders live in beeld

Hij staat eindelijk voor de deur. Het weekend waar hockey-minnend Nederland op heeft gewacht. De hoogmis van de Hoofdklasse. De ontknoping van de competitie. Inderdaad, de finales van de play-offs. Op Viaplay en bij de NOS is er ruimschoots aandacht voor de strijd om de titels.

Het dubbele finaleweekend begint op zaterdag in Bilthoven. Daar rolt om 13.15 uur de bal in Bilthoven bij de damesfinale tussen thuisploeg SCHC en Den Bosch. Het is de vierde keer dat deze teams elkaar tegenkomen in de eindstrijd. In al die drie vorige finales trokken de Brabanders aan het langste eind en stond de recordkampioen na afloop met de schaal in handen. Het zal de honger van SCHC, dat nog nooit de titel pakte, alleen maar groter maken. Een dag later vindt om 13.15 uur de return plaats aan de Oosterplas.

Beide duels zijn live te zien op de NOS (NPO1, site en app) en Viaplay (stream en kanaal 19 voor abonnees van Ziggo en KPN). Viaplay stuurt naast presentatrice Noa Vahle ook analiste Ellen Hoog naar de dameskraker. De oud-international wordt zaterdag bijgestaan door Teun de Nooijer en een dag later door Macey de Ruiter.

SCHC en Den Bosch stonden dit jaar al tegenover elkaar in de competitie en de Gold Cup. Foto: Bart Scheulderman

De mannenfinale

Een paar uur later op de zaterdag, om precies te zijn om 16.00 uur, wordt er in Rotterdam afgeslagen voor de mannenfinale. De ploeg van Robin Rösch neemt het op het Kampong. Een verrassende eindstrijd, tussen de nummer vier en drie van de reguliere competitie. Rotterdam hoopt dit weekend z’n tweede titel de pakken (de eerste was in 2013), Kampong heeft al acht landskampioenschappen op z’n naam staan.

De clash tussen de twee beste schutters van Nederland – Jip Janssen en Jeroen Hertzberger – krijgt zondag z’n tweede aflevering op De Klapperboom in Utrecht. Ook dit duel is rechtstreeks te zien via alle kanalen van de NOS en Viaplay. De presentatie bij de streamingdienst is in handen van Anne-Greet Haars, die wordt geflankeerd door Kim Lammers (beide dagen), Tim Swaen (zaterdag) en Teun de Nooijer (zondag).

Hockey.nl bij finales en ontknoping Promotieklasse

Natuurlijk zit hockey.nl dit weekend ook bovenop het playoff-geweld. We brengen live-updates via ons blog, laten je meegenieten op onze social kanalen en spreken na afloop met de belangrijkste betrokkenen. Ondertussen vergeten we ook de Promotieklasse niet. Want daar staat de laatste speelronde op het menu. Er woedt nog een hevige strijd tegen de play-outs en om de play-offs. Wij nemen een kijkje in Amstelveen, waar MOP in een uiterst turbulent seizoen z’n ticket voor de play-offs hoopt te verzilveren.

 

 


2 Reacties

  1. ingefernhout

    Wie fluiten de finales??

    1. robertkieboom

      Retra


Wat vind jij? Praat mee...