Hockey op tv: alle tijden en kanalen op een rijtje

De strijd om de landstitel in de Tulp Hoofdklasse barst zaterdag los. De beste vier ploegen van de reguliere competitie bij de vrouwen en mannen gaan onderling uitmaken wie zich de landskampioen van seizoen 2023-2024 mag noemen. Viaplay en de NOS pakken groots uit met live-verslaggeving rond de acht duels in de halve finale. Zo hoef je niets te missen.

Bij de vrouwen staan zaterdag de topduels Kampong-Den Bosch (11.45 uur) en SCHC-Amsterdam (16.00) op het menu, bij de mannen kun je kijken naar Kampong – Oranje-Rood (14.00) en Rotterdam-Bloemendaal (18.00). Deze heenwedstrijden in de halve finale van de play-offs worden rechtstreeks uitgezonden door streamingsdienst Viaplay, dat de wedstrijden ook op z’n tv-kanaal uitzendt (kanaal 19 voor abonnees van Ziggo en KPN). Ook de returns van maandag worden stuk voor stuk in beeld gebracht.

Voor- en nabeschouwing op Viaplay

Bij de twee wedstrijden op Kampong verzorgt Viaplay ter plekke een uitgebreide voor- en nabeschouwing. Presentatrice Noa Vahle doet dat samen met de vaste analisten Ellen Hoog en Macey de Ruiter. De vrouwen van Kampong doen voor het eerst sinds seizoen 2009-2010 weer mee aan de play-offs. De mannen van de Utrechtse club hopen na de finale van de EHL en die van de Gold Cup ook de eindstrijd van de play-offs om de landstitel te bereiken.

Ook bij Rotterdam-Bloemendaal pakt de streamingsdienst uit met een uitgebreide programmering. Presentatrice Anne-Greet Haars blikt met analisten Kim Lammers en Tim Swaen uitgebreid voor en na op het duel, dat vorig jaar ook op het menu stond in de halve finale van de play-offs.

NOS bij SCHC-Amsterdam

De NOS heeft ervoor gekozen om SCHC-Amsterdam rechtstreeks uit te zenden. Het duel is te zien op NPO 1, via NOS.nl en in de NOS-app. Ook de return, komende maandag in het Wagener Stadion, zal live te volgen zijn op de kanalen van de NOS.

SCHC en Amsterdam treffen elkaar zaterdag al voor de vijfde (!) keer dit seizoen. Eerder stonden beide topploegen tegenover elkaar in de Hoofdklasse (twee keer), de halve finale van de Euro Hockey League en de finale om de Gold Cup. De clashes kenmerken zich de laatste jaren door de vele goals en de geringe marges: beide ploegen zijn enorm aan elkaar gewaagd, al vormde de laatste ontmoeting – de 1-5 zege van SCHC in de bekerfinale – daarop een uitzondering.

Verslaggeving hockey.nl

Uiteraard zijn de verslaggevers en redacteuren van hockey.nl dit weekend ook druk met de play-offs. Van alle wedstrijden brengen we updates in ons liveblog en schrijven we na afloop een verslag. Uiteraard halen we na afloop ook reacties van de hoofdrolspelers op. Die lees je op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag.

Omdat zaterdag in Oss ook de finales van het toernooi om de Silver Cup op het programma staan bij de vrouwen en mannen, kiezen we ervoor om die duels op ons Instagram-kanaal te verslaan. Je ziet gedurende de finales regelmatig beelden voorbijkomen zodat je ook van die beslissingswedstrijden niets hoeft te missen. De eindstrijd bij de heren gaat tussen Athena en Rijswijk. Bij de dames spelen DES en Maastricht om de winst in het tweede bekertoernooi.


Wat vind jij? Praat mee...