Hockey op tv: Alle camera’s gericht op afscheid Eva Drummond

Het laatste officiële speelweekend van de Tulp Hoofdklasse is aangebroken. En wat voor een weekend. Vooral in de Hoofdklasse Heren is het onderin nog heel spannend. Want wie degradeert er rechtstreeks en wie speelt er play-outs? Natuurlijk is er ook extra aandacht voor de dameswedstrijd HGC – Amsterdam, waar Eva Drummond haar laatste wedstrijd zal spelen.

Op zaterdag en zondag zien we alle teams in actie. Dit is weer allemaal live te volgen op Viaplay. Eerst zijn op zaterdag 11 mei nog één keer alle mannenteams aan de beurt. De eerste vier in het rijtje zijn al verzekerd van een plek in de play-offs, maar onderin de poule wordt er nog hard gestreden tegen de degradatie. Kampong zal Oranje-Rood ontmoeten aankomend weekend, wat alvast een goed opwarmertje is voor de play-offs.

Strijd om degradatie

De eerste vier plekken zijn verdeeld, maar onderin de Tulp Hoofdklasse Heren is het nog gruwelijk spannend. Want wie degradeert er rechtstreeks? Is het hekkensluiter Schaerweijde, of kan de ploeg uit Zeist stunten tegen Rotterdam? En wat kan Laren? Lukt het de promovendus om – net als een week eerder tegen Den Bosch – opnieuw te stunten tegen HDM? De verslaggevers van hockey.nl zijn voor de socials in Den Haag te vinden en doen in Zeist van iedere minuut verslag.

Afscheid van Eva Drummond-De Goede

De NOS zal aankomende zondag aanwezig zijn bij het damesduel tussen HGC en Amsterdam. Waar de camera’s uiteraard gericht zijn op Eva Drummond-De Goede. De tweevoudig Wereldspeelster van het Jaar speelt hier haar laatste wedstrijd. De viervoudig olympiër die in totaal 266 interlands op haar naam heeft staan, is zondag voor de allerlaatste keer te zien op het veld. Reden genoeg om nog één keer te komen kijken. Uiteraard is hockey.nl ook langs de lijn te vinden.

De Promotieklasse en de Silver Cup

In de Promotieklasse gaan we kijken naar de mannen van Nijmegen, die aankomend weekend kans maken op het kampioenschap naar de Tulp Hoofdklasse. De wedstrijd tegen Almere zal dus hoe dan ook een spektakel worden. Maar eerst is het tijd voor de halve finales van de Silver Cup. Vrijdagavond zijn we langs de lijn bij het mannenduel tussen eersteklasser Athena te vinden, dat het opneemt tegen eersteklasser Union. Die wedstrijd is te volgen via ons Instagram-kanaal.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...