Hockey op tv: NOS zet camera’s neer bij dames A’dam-Kampong

Het einde van de reguliere competitie nadert met rasse schreden. Dit weekend staat alweer de negentiende speeldag in zowel de Tulp Hoofdklasse Dames als Heren op het programma. Een speelronde met een dubbel tussen Amsterdam en Kampong en een belangrijk damesduel in de strijd om een plek in de play-offs tussen Pinoké en Hurley.

Zoals we gewend zijn worden alle wedstrijden live uitgezonden op Viaplay. De NOS licht dit weekend het damesduel tussen Amsterdam en Kampong eruit, de strijd tussen de nummers twee en vier van de ranglijst.

Amsterdam, dat donderdag met 5-1 de finale van de Gold Cup verloor van SCHC, is al zeker van het spelen van de play-offs. Kampong daarentegen is nog volop in de race voor een ticket voor die play-offs. De voorsprong op de twee overgebleven concurrenten Pinoké en Hurley bedraagt vier punten met dus nog vier competitiewedstrijden te gaan.

Bij die zusterstrijd in het Amsterdamse Bos is hockey.nl langs de lijn te vinden. De winnaar van dit duel kan zich gaan opmaken voor een spannend slot van de competitie. De verliezer moet waarschijnlijk definitief afhaken voor een play-offticket.

Ook in de Promotieklasse is de spanning om te snijden. Hockey.nl gaat langs bij het herenduel tussen Victoria en SCHC. Victoria, tot anderhalve week geleden koploper, is de huidige nummer vier op de ranglijst en SCHC staat op een tweede plaats. Het puntenverschil tussen beide ploegen bedraagt vier punten.


Wat vind jij? Praat mee...