Hockey op tv: vier halve finales, een hele dag play-offs

We zijn amper bekomen van de eerste halve finales in de play-offs, of de returns staan alweer voor de deur. Pinkstermaandag staat dit jaar synoniem voor een heerlijk hockeyfeestje. Op de kanalen van Viaplay, NOS en hockey.nl hoef je helemaal niets te missen.

De tweede playoff-dag wordt om 12.00 uur afgeslagen aan de Oosterplas in Den Bosch. Daar gaat Kampong ongetwijfeld een manmoedige poging doen om de 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Historisch gezien wordt dat een loodzware opgave. Kampong won nog nooit met drie goals verschil in de Brabantse hoofdstad. Daarom zou het zomaar de laatste wedstrijd kunnen worden van hockeyicoon Lidewij Welten.

De drievoudig olympisch kampioen won tussen 2006 en 2022 liefst dertien landstitels en elf Europese hoofdprijzen met de club waar ze maandag te gast is, Den Bosch. Deze wedstrijd is live te zien op Viaplay, dat alle duels rechtstreeks uitzendt op de app en z’n tv-kanaal (19, voor klanten van Ziggo en KPN). De NOS brengt een korte samenvatting in de hockey-uitzending die om 15.45 uur begint.

Wordt het maandag de laatste wedstrijd van Lidewij Welten? Foto: Jan Willem de Venster

Hoe verwerkt SCHC de strafbalpijn?

Dan zijn ook de hoogtepunten van Bloemendaal-Rotterdam te bewonderen. Die ploegen treffen elkaar om 14.00 op ’t Kopje. Bloemendaal nam in de uitwedstrijd een 2-1 voorsprong en kan vertrouwen putten uit het recente verleden. De laatste vier keer dat Rotterdam te gast was bij Bloemendaal, gingen de bezoekers namelijk puntloos de bus in. Viaplay stuurt naast presentatrice Noa Vahle analisten Ellen Hoog en Tim Swaen (oud-Bloemendaal) naar de kustplaats.

Weer twee uur later, de klok staat dan inmiddels op 16.00 uur, beginnen de dames van Amsterdam en SCHC aan hun zesde (!) ontmoeting van dit seizoen. Na de bekerfinale, de halve eindstrijd van de EHL, twee competitieduels en uiteraard de eerste halve finale van deze play-offs, gaat het ongetwijfeld kolken in het Wagener Stadion. Hoe verwerkt SCHC de twee gemiste strafballen en de rits verprutste corners? En hoe gaat Amsterdam om met het kwijtraken van de geblesseerde Felice Albers? Alles is live te zien op de NOS en Viaplay.

Yibbi Jansen miste zaterdag de eerste strafbal van SCHC tegen Amsterdam. Foto: Willem Vernes

De klap op de vuurpijl in de Lichtstad

Dan hebben we nog de welbekende klap op de vuurpijl. Die wordt gegeven in Eindhoven, als om 18.00 uur Oranje-Rood tegenstander Kampong ontvangt. Een kraker van jewelste tussen twee teams die in het heenduel bar weinig voor elkaar onder deden. Een vroege goal van playoff-debutant Mats Marree maakte het verschil voor de Utrechters, die met 1-0 leiden. Een maand geleden stonden OR en Kampong ook in de Lichtstad tegenover elkaar. Toen zegevierde Kampong, met 0-2.

Vanzelfsprekend kan je de play-offs ook op allerlei manieren volgen via hockey.nl. Op ons Instragram-kanaal kan je de play-offs van A tot Z volgen. Datzelfde geldt voor onze site en app, waarop we je via het liveblog op de hoogte houden. Na afloop kan je van alle wedstrijden verslagen en reacties lezen. Lang verhaal kort: het wordt een pinkerstermaandag om nooit te vergeten.


1 Reactie

  1. lenny-baker

    Fijn om te kunnen zien waar het te zien is. NOg fijner als er een overzichtelijke tabel bij wordt geplaatst. Nu moet je elke keer weer de tekst door waar wat ook al weer te zien is.


Wat vind jij? Praat mee...