Topscorers: Brinkman op honderd goals voor Bloemendaal

Er waren afgelopen weekend weinig wijzigingen in de top van de schuttersklassementen in de Tulp Hoofdklasse en Promotieklasse. Wel kwamen enkele spelers met stip binnen in de subtop, zoals Amsterdam-aanvaller Fiona Morgenstern en Bloemendaal-aanvoerder Thierry Brinkman.

Tulp Hoofdklasse Dames

De bovenste vijf speelsters op de topscorerslijst van de Tulp Hoofdklasse Dames voegden allemaal één treffer toe aan hun totaal. Zodoende veranderde er niets aan de onderlinge verhoudingen in de top van het klassement.

Een opvallende stijger op de topscorerslijst is Fiona Morgenstern. De aanvaller van Amsterdam scoorde afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen HDM (2-7 winst) twee keer en kwam daarmee voor het eerst in haar hoofdklasseloopbaan in de dubbele cijfers terecht (tien goals). Morgenstern gaf bovendien tegen HDM nog twee assists en was zodoende bij vier van de zeven Amsterdamse treffers direct betrokken.

Fiona Morgenstern maakte dit seizoen al tien doelpunten voor Amsterdam. Foto: Willem Vernes

Topscorers na speelronde 18

SPEELSTER CLUB VD SC SB GOALS
Frédérique Matla Den Bosch 7 11 3 21 (+1)
Yibbi Jansen SCHC 1 16 1 18 (+1)
Fay van der Elst Amsterdam 14 1 1 16 (+1)
Michelle Fillet Amsterdam 7 4 2 13 (+1)
Jip Dicke HDM 4 7 1 12 (+1)
Joosje Burg Den Bosch 8 3 11
Pien Dicke SCHC 10 1 11
Fiona Morgenstern Amsterdam 8 2 10 (+2)
Maartje Krekelaar Den Bosch 8 2 10
Trijntje Beljaars SCHC 3 7 10

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

Met één goal in de met 7-1 verloren Klassieker tegen Bloemendaal verkleinde Amsterdam-aanvaller Boris Burkhardt de achterstand op Jip Janssen tot twee doelpunten. Janssen kwam afgelopen weekend nu eens een keer níet tot scoren voor Kampong en bleef op twintig treffers staan.

Robbert Kemperman en Jochem Blok zijn alert op de bewegingen van Thierry Brinkman tijdens de Klassieker Bloemendaal-Amsterdam van zondag. Foto: Koen Suyk

In de subtop deden Timo Boers (Den Bosch) en Thierry Brinkman (Bloemendaal) goede zaken door elk twee keer te scoren. Voor Brinkman had zijn tweede treffer van de middag tegen Amsterdam een gouden randje: het was zijn honderdste competitiedoelpunt in negen seizoenen voor de Mussen. Liefst 95 daarvan waren veldgoals. De andere kwamen voort uit strafcorners.

Topscorers na speelronde 18

SPELER CLUB VD SC SB GOALS
Jip Janssen Kampong 1 18 1 20
Boris Burkhardt Amsterdam 7 10 1 18 (+1)
Jeroen Hertzberger Rotterdam 9 5 2 16
Sam Lane Oranje-Rood 7 8 0 15
Thierry Brinkman Bloemendaal 13 1 0 14 (+2)
Timo Boers Den Bosch 1 11 1 13 (+2)
Joep Troost Pinoké 6 6 0 12
Aki Käppeler KZ 0 5 5 10
Thibeau Stockbroekx Oranje-Rood 10 0 0 10

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

In de top van de topscorerlijst van de Promotieklasse kwam afgelopen zondag nauwelijks beweging. Alleen Lise Bom van Ring Pass kon een doelpuntje aan haar totaal toevoegen: zij staat nu op negen treffers. De zeventiende speelronde leverde sowieso bar weinig spektakel op met in totaal slechts veertien treffers. Daarvan waren er bij Nijmegen-Ring Pass alleen al vijf te bejubelen.

Topscorers na speelronde 17

SPEELSTER CLUB GOALS
Bo van Kempen MOP 14
Lotte de Koning HIC 9
Lise Bom Ring Pass 9 (+1)
Nicola Pluta Leiden 8
Freeke van Dongen Push 8
Claire Moerman Victoria 8
Mylee Vos de Mooij Laren 7

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

De beste schutters van de Promotieklasse Heren toonden zich afgelopen zondag bijzonder schotvaardig. Indra Aerts (Hurley) is na zeventien speelronden nog altijd koploper: hij tilde zijn productie met één doelpunt tegen Gooische (7-2 zege) naar achttien. Noud Borsten, de strafcornerspecialist van Push, verkleinde de achterstand op Aerts tot één treffer na zijn twee goals in het thuisduel met Victoria (4-0).

Achter dit duo kwamen ook Stijn Draaijer (Ede), Hjalmar Voskuil (Hurley), Tijn Stuve (Nijmegen) en Mats Dicke (Cartouche) tot scoren, zodat het in de slotfase van de competitie dringen wordt in de strijd om de topscorerstitel.

Topscorers na speelronde 17

SPELER CLUB GOALS
Indra Aerts Hurley 18 (+1)
Noud Borsten Push 17 (+2)
Stijn Draaijer Ede 15 (+1)
Hjalmar Voskuil Hurley 15 (+2)
Tijn Stuve Nijmegen 14 (+1)
Mats Dicke Cartouche 13 (+2)
Foppe Houting Gooische 13

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...