Aanvoerder Van Dijk (Nijmegen JB1) blij na bizarre ontknoping

Aanvoerder Luc van Dijk van Nijmegen jongens B1 is meteen na het behalen van het landskampioenschap nog een beetje beduusd van wat er net is gebeurd. Vlak voor tijd met 2 goals verschil achter staan tegen ‘angstgegner’ Victoria, toch nog gelijkmaken en winnen met strafballen.

‘We speelden eigenlijk helemaal niet zo goed. Wij vinden Victoria eigenlijk een lastige ploeg. Ze spelen de bal heel goed en snel rond. Wij kunnen daar heel lastig hoge druk op zetten, dus dan moeten we zakken. We zetten het wel goed dicht, maar dan kunnen we zelf niet zoveel creëren.

Nog 20 seconden

Maar veel kansen had Nijmegen niet nodig om doelpunten te maken. ‘Dan sta je met 4-2 achter. We maakten een mooie corner. Dan gaat onze keeper eruit en dan valt die goal alsnog. Er was geloof ik nog 20 seconden te spelen. Het voelde al als een overwinning. Maar dan weet je dat je nog strafballen moet nemen. Je bent er nog helemaal niet.

En zeker Nijmegen B1 niet, want in het nemen van strafballen zijn ze doorgaans niet zo goed, zegt de aanvoerder. ‘Normaal verliezen we altijd. Nu hebben we een paar keer geoefend en schieten we ze er alle 4 in. Hoe dat kan? Een beetje geluk. Ja, dat denk ik echt.

‘Gewoon de beste’

Vanuit een op het oog kansloze positie wordt Victoria dan toch verslagen. Hoe is dat mogelijk? ‘Omdat wij gewoon de beste zijn, denk ik. Dat weet ik wel zeker eigenlijk!’

Wat ga je nu doen? ‘Ik ga lekker op vakantie. Skiën in Italië. Heerlijk!’


Wat vind jij? Praat mee...