Acht goals van Schaerweijde JC1 in finale tegen Deventer

Schaerweijde JC1 is zaterdag in het Topsportcentrum in Rotterdam landskampioen in de zaal geworden. In de finale werd tegenstander Deventer met 8-1 verslagen. Man of the match was Peppe Veen, die vier keerde scoorde.

Vijf minuten was de finale onderweg of Schaerweijde had al een riante voorsprong genomen, door twee keer te scoren. Het was Niels de Joode die Schaerweijde op voorsprong zette, waarna Peppe Veen kort daarop de 2-0 maakte.

Ondanks de steun van de in het geel gestoken fanatieke supporters was het dus meteen een moeilijk verhaal voor Deventer, dat vorige week in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem al met 6-0 verloren had van het sterke Schaerweijde. Voor rust liep Schaerweijde nu uit naar 4-0, na goals van Jupp Veen en Peppe Veen.

Meteen na rust voltooide Peppe Veen zijn hattrick door de 5-0 te maken. Namens Deventer maakte Joost Tolboom toen een goal, door een strafcorner binnen te pushen. Maar daarna ging het doelpuntenfestijn van Schaerweijde weer verder, met twee goals van Jupp Veen, die daarmee ook een hattrick maakte. Op het einde scoorde Peppe Veen zijn vierde nog, de 8-1.

Het fanatieke publiek van Deventer zag hun JC1 met 8-1 verliezen van het sterke Schaerweijde JC1. Foto: Willem Vernes