Alternatieve zaalcompetitie in Zuid-Nederland gaat van start

De alternatieve zaalcompetitie voor het district Zuid-Nederland gaat komend weekend van start. Meer dan driehonderd teams hebben positief gereageerd op het initiatief van de KNHB om een nieuwe opzet te maken, nadat de hockeybond vorige week noodgedwongen een streep zette door het originele competitieprogramma.

‘We zijn aangenaam verrast door het hoge aantal inschrijvingen’, zegt Leon Rutten, manager Competitiezaken en Arbitrage. ‘We kunnen met deze aantallen mooie competities opzetten. Niet alleen bij de jeugd, maar ook bij een aantal (jong) senioren.’

Bij de alternatieve opzet spelen de teams in een poule van vier teams. Elke ploeg hockeyt drie wedstrijden van 2 x 25 minuten. De speeldata zijn 5/6 februari, 12/13 februari en 19/20 februari.

Standenmotor

De KNHB nam het initiatief voor de nieuwe opzet van de competitie nadat in enkele dagen tijd meer dan dertig clubs uit Zuid-Nederland zich terugtrokken uit de zaalcompetitie. Hierdoor ontstonden zoveel gaten in het bestaande wedstrijdprogramma dat er volgens de KNHB geen fatsoenlijk speelschema over bleef.

Waar in de rest van Nederland door het versoepelen van de coronamaatregelen sinds afgelopen weekend weer kan worden gespeeld, leek Zuid-Nederland verstoken te blijven van zaalhockey. Door de grote respons van de teams die wel willen zaalhockeyen, kunnen zij nu toch tussen de balken spelen.

Het nieuwe competitieprogramma voor Zuid-Nederland loopt de komende dagen binnen in de Standenmotor van de vernieuwde hockey.nl-app en de clubapps.


1 Reactie

  1. NikkiSmetsers

    Is het schema al rond?


Wat vind jij? Praat mee...