Amsterdam naar finale na duidelijke zege op Pinoké

De heren van Amsterdam hebben de finale van het NK Zaal bereikt. In de halve eindstrijd werd Pinoké in de Amsterdamse burenruzie met 6-4 verslagen. Amsterdam speelt later op de dag om de landstitel tegen Den Bosch, dat Rotterdam met 8-6 versloeg.

Amsterdam was de favoriet voor het bereiken van de eindstrijd om de zaaltitel, maar Pinoké trok zich van die rol weinig aan. De Steekneuzen namen tot twee keer toe brutaal de leiding, maar de ploeg stond bij rust toch met 3-2 achter. Boris Burkhardt had met twee doelpunten de achterstand van Amsterdam eigenhandig omgebogen.

Goede start Pinoké

Pinoké begon prima aan het duel. Texas Bukkens vond Jannis van Hattum die de bal door de benen van keeper Philip van Leeuwen in het doel schoof. Niet veel later had Bukkens zelf de 2-0 op de stick, maar hij mikte na een turn de bal naast het Amsterdamse doel.

Marlon Landbrug (Pinoké) schermt de bal af van Johannes Mooij (Amsterdam). Foto: Willem Vernes

Amsterdam kreeg kleine kansjes via Burkhardt, maar het was routinier Teun Rohof die de gelijkmaker scoorde door de bal in de lange hoek te leggen. Daarna kwam Pinoké weer op voorsprong. Marlon Landburg zette de 1-2 op het bord, nadat hij even daarvoor maar net naast had gepusht.

Burkhardt op dreef

Dankzij Burkhardt ging Amsterdam alsnog met een voorsprong de rust in. In de tweede helft liep Amsterdam uit. Eerst pushte Nicki Leijs raak uit een corner en vlak daarna bediende de aanvoerder van Amsterdam Burkhardt die van dichtbij de 5-2 op het bord zette.

Tijn Lissone van Amsterdam ingesloten door Jannis van Hattum en Bram Weers van Pinoké. Foto: Willem Vernes

Pinoké was nog niet kansloos, maar de ploeg ging niet goed om met de mogelijkheden. Een goede actie van Landbrug leverde ‘slechts’ een strafcorner op. De corner werd vervolgens onreglementair uit het doel gehouden. Na overleg tussen de scheidsrechters kreeg Pinoké een strafbal toegewezen. Pepijn Scheen verzuimde de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Zijn inzet werd gestopt door Van Leeuwen.

Uitslag draaglijker

De overwinning van Amsterdam kwam niet meer in gevaar nadat Teun Kropholler de 6-2 scoorde. Pinoké gaf de uitslag nog een draaglijker gezicht via treffers van Matis Papa en een benutte strafbal van Bram Weers.