Amsterdam wil verloren NK-finale in Europa rechtzetten

Niet eerder in de geschiedenis van de Europa Cup Zaal voor clubteams wist een Nederlands herenteam zich te kronen tot Europees kampioen. Nadat vorig jaar op een haar na de finale werd gemist en in 2017 het brons werd gewonnen, gaan de mannen van Amsterdam vanaf vrijdag in Wenen opnieuw proberen sporthistorie te schrijven tijdens de Eurohockey Indoor Club Championships 2019. 

Voordat de Amsterdammers naar de Oostenrijkse hoofdstad afreizen, trainde de selectie maandagavond nog één keer op Hollandse bodem. Op de prachtige vloer van Topsportcentrum Almere werden onder leiding van coach Joost Bitterling de laatste puntjes op de ‘i’ gezet en spraken we met aanvoerder Nicki Leijs. Want hoe hebben de zaalsterren van Amsterdam de verloren NK-finale verwerkt en wat verwachten zij van hun aanstaande Europese avontuur?

Kijk de video!


2 Reacties

  1. Hockeyfeest

    Van "rechtzetten" kan natuurlijk geen sprake zijn, want verloren blijft verloren. Als neutraal toeschouwer en zaalhockey fan gunde ik SCHC het landskampioenschap ook wel. Leuke creatieve ploeg. Ik vind de Amsterdamse heren echt wel minder dan voorgaande jaren. Te weinig dynamiek en creativiteit. Durf het bijna niet te schrijven, maar ik vond het een beetje veteranenhockey. Op ervaring komen ze heel ver. Fysiek zeker ook fit, maar zoals gezegd, minder creatief en dynamisch. Mede gezien het algehele clubzaalhockey niveau in Nederland, lijkt het me niet dat ze in Europa ver komen. Deze keer heb ik graag ongelijk.......

    1. papi1234

      Mee eens, veel minder dan de afgelopen jaren. Tijd voor de nieuwe jongens.


Wat vind jij? Praat mee...