Amsterdam start Club Cup met simpele zege op Belgisch kampioen

De mannen van Amsterdam zijn de EuroHockey indoor Club Cup met een eenvoudige zege op de Belgisch zaalkampioen Racing Club de Bruxelles gestart. In het Zwitserse Wettingen wonnen de hoofdstedelingen uit Nederland hun eerste pouleduel met 8-2.

De basis van de overwinning lag in het de middelste fase van de eerste helft. Tussen de tiende en zestiende minuut kwam Amsterdam op 4-0. In de tweede helft wisselden de Belgen vrij vroeg al hun keeper in een poging de achterstand te verkleinen. De marge werd twee keer teruggebracht tot drie goals, maar dichter bij kwamen de zuiderburen niet. In de slotfase liep Amsterdam uit naar 8-2. Robert Tigges scoorde vier keer.

’40 Robert Tigges 8-2

Alle wedstrijden zijn live te volgen via de livestream op de site van EuroHockey.