Amsterdam wint ook tweede pouleduel Europacup Zaal

Amsterdam is erin geslaagd ook de tweede poulewedstrijd van de EuropaCup Zaal te winnen. Tegen het Oekraïnse Sumchanka pakten de Amsterdamse dames met 4-3 de winst. Felice Albers en Charlotte Vega schreven beiden twee goals op hun naam. Morgen om 10.00u speelt Amsterdam de laatste poulewedstrijd.

Albers maakte haar eerste goal al na drie minuten spelen en zette Amsterdam zo al snel op een voorsprong. Sumchanka kwam terug via Oksana Ponomarenko, maar voor rust brachten Charlotte Vega en wederom Albers de Amsterdammers op een mooie 3-1 voorsprong.

Na rust bracht Sumchanka het onderlinge verschil weer terug tot één doelpunt verschil, na een strafcornergoal van Oekraïns international Yuliia Shevchenko. Halverwege de tweede helft maakte echter ook Vega haar tweede van de wedstrijd. Shevchenko bracht Oekraïne uit nog een strafcorner weer terug tot 4-3, maar dichterbij kon Sumchanka niet komen.

Dat betekent voor Amsterdam de tweede winst van vandaag, na de 2-0 overwinning op het Wit-Russische Ritm Grodno. Morgen om 10.00u staat de laatste poulewedstrijd tegen het Zwitserse Rotweiss Wettingen op het programma.

Nog niet zeker van halve finale

Amsterdam sluit de dag als koploper van de poule af, omdat Rotweiss Wettingen van Ritm Grodno verloor. De dubbele winst is een goede uitgangspositie, maar Amsterdam is nog niet zeker van de halve finale. Een gelijkspel morgen tegen Rotweiss Wettingen is in ieder geval genoeg om de halve finale te halen, bij verlies heeft Amsterdam niet meer in eigen hand of de finale wordt bereikt.