Anouk Lambers (Hurley): ‘Wij horen in de Hoofdklasse’

Na de gewonnen wedstrijd tegen Schaerweijde (4-0) is aanvoerster van Hurley Anouk Lambers (foto links) opgelucht dat de promotie naar de Hoofdklasse nu echt een feit is. Jarenlang speelden de Hoofdklasse-dames van het veld een niveautje lager in de zaal.

‘Eindelijk is het een keer gelukt! We hebben het dit jaar eens serieus aangepakt. Normaal trainden we nooit in de zaal en dan haalden we het net niet. En nu hebben we veel uren in de zaal gemaakt en zijn we nog niet het veld op geweest met dit gedeelte van de groep. Dat hebben we bewust links laten liggen.’

Van de techniekjes

Zondag was het pittig, want er moesten 3 wedstrijden (2 x 15 minuten) worden afgewerkt in Topsportcentrum Rotterdam. De eerste tegenstander op weg naar promotie was een Hoofdklasser in de zaal: Union (3-3). Lambers: ‘Dat is voor ons een stugge ploeg. We zijn echt wel van de techniekjes en frivool spel. Als mensen daar een goed laag blok tegenover zetten, dan is dat voor ons erg moeilijk. Niet wat we gewend zijn. Tot nu toe (in de competitie, red.) waren we er een beetje doorheen gefietst.’

Daarna volgde de wedstrijden tegen Huizen (3-3) en Schaerweijde (4-0), waardoor de meiden uit het Amsterdamse bos de promotie dan eindelijk afdwongen. ‘Tegen Huizen was er de hele wedstrijd niks aan de hand. Krijgen we in de laatste minuten 2 doelpunten tegen! Toen zaten we er wel even doorheen. Maar we hebben de koppen bij elkaar gestoken, omdat we natuurlijk nog lang niet klaar waren.’

Kwaliteit of ervaring

Nog één keer opladen voor die beslissende wedstrijd. Schaerweijde had genoeg aan een gelijkspel. Het was dus alles of niets voor Hurley. ‘Wij waren moe, maar zij waren nog moeier. Dan geeft misschien kwaliteit of iets meer ervaring de doorslag. We horen natuurlijk gewoon in de Hoofdklasse.’

Gaat de promotie gevierd worden? ‘We gaan nu met z’n alleen een klein feestje bouwen in Amsterdam. En woensdag met het team naar Gran Canaria. Dan gaan we lekker het veld weer op.’