Battle NK Zaal: hdm – Oranje-Rood (MC1) en Kampong – Rotterdam (MB1)

Roxy Kruger (hdm) en Loeki Treffers (Oranje-Rood) slijpen alvast de messen in aanloop naar de Meisjes C-finale van het NK Zaal zaterdag. Kampong-speelster Caroline Bos en Lotte Dessing van Rotterdam blikken op hun beurt alvast vooruit op de Meisjes B-finale. 

Bij de Meisjes C bereikte hdm de eindstrijd door Nijmegen afgelopen zaterdag in de halve finale nipt te verslaan: 4-3. De Haagse meiden van coach Hedwych Bosma waren in de poulefase al te sterk voor Huizen (3-2) en speelde gelijk (3-3) tegen Hurley. Datzelfde Hurley was de tegenstander van Oranje-Rood in de halve finale. De Eindhovenaren wonnen met maar liefst 7-3. In de poulefase won de formatie van Babette van der Velden van Nijmegen (3-1) en speelde het gelijk (3-3) tegen Schaerweijde.

Kampong MB1 – Rotterdam MB1

Rotterdam Meisje B1 kan komende zaterdag voor eigen publiek de landstitel veroveren. Dat moet het in het Topsportcentrum Rotterdam wel afrekenen met titelverdediger Kampong. Beide ploegen kwamen elkaar vorig weekend in de poulefase in het Arnhemse Valkenhuizen ook al tegen. Toen was Kampong met 3-2 te sterk.

Na de nederlaag plaatste het team van het trainersduo Kai Kemner en Juan Schot zich alsnog voor de kruisfinales door GHBS met 3-0 te verslaan. In die halve finales was Rotterdam met 5-4 te sterk voor Amsterdam. Kampong won in de poulefase behalve van Rotterdam ook van GHBS: 10-3. Vervolgens was de ploeg van Luuk van Duren en Mike Huisman in de kruisfinale veel te sterk voor Gooische (7-3)

  • Check hier de telefoonbattle van de Jongens C- en Jongens B-finale!

  • Wat vind jij? Praat mee...