België houdt WK Zaalhockey in 2021 voor mannen en vrouwen

De zesde editie van het wereldkampioenschap zaalhockey vindt plaats in België. Het toernooi wordt gespeeld van 3 tot en met 7 februari 2021 in Luik. De Belgische bond houdt zowel het mannen- als het vrouwentoernooi.

Het kampioenschap wordt gespeeld in Country Hall, de thuisbasis van Liège Basket Club en van talloze andere grote sporten, muziek en entertainment evenementen. In 2018 vond het toernooi plaats in Duitsland. Toen pakten de Oostenrijkse mannen de titel, net als de Duitse vrouwen. Zij versloegen Oranje in de finale. De heren ontbraken in 2018. Zij liepen toen kwalificatie mis, door een zevende plek op het EK het jaar daarvoor.

Zowel de Oranje Dames Zaal als de Oranje Heren Zaal hebben zich al geplaatst voor het wereldkampioenschap in België. De dames pakten begin dit jaar Europees zilver, de mannen grepen het Europees brons.

‘Het zaalhockey is met zijn snelheid, intensiteit en de opwinding die het creëert, een belangrijke en geliefde vorm van onze sport geworden’, laat CEO van de FIH Thierry Weil in een persbericht weten. ‘Ik ben er zeker van dat het voor iedereen die erbij betrokken is, een groot succes zal worden. Inclusief de 24 teams van over de hele wereld die voor de titel zullen strijden.’

“Ik ben heel blij dat wij de kans krijgen om de prestigieuze Indoor Hockey World Cup te organiseren. Ik ben er zeker van dat wij in staat zijn om een event van topkwaliteit af te leveren’, zegt Marc Coudron, voorzitter van de KBHB.

Heren

Bekijk hieronder de landen bij de heren die zich reeds hebben gekwalificeerd.

 1. België
 2. Duitsland
 3. Oostenrijk
 4. Nederland
 5. Rusland
 6. Tsjechië
 7. Nieuw-Zeeland
 8. Australië
 9. Iran
 10. Kazachstan
 11. Kampioen van Afrika (wordt later bekend)
 12. Kampioen van Pan-Amerika (wordt later bekend) 

Dames

Bekijk hieronder de landen bij de dames die zich reeds hebben gekwalificeerd.

 1. België
 2. Wit-Rusland
 3. Nederland
 4. Tsjechië
 5. Duitsland
 6. Oekraïne
 7. Oostenrijk
 8. Nieuw-Zeeland
 9. Australië
 10. Kazachstan
 11. Kampioen van Afrika (wordt later bekend)
 12. Kampioen van Pan-Amerika (wordt later bekend)

 


3 Reacties

 1. pimhdm

  Zou leuk zijn als we het wk voor ZAALhockey naar nederland halen een keer!

 2. rancoburgzorg

  Publiek zal er nog niet bij kunnen zijn. Helaas voor de organisatoren en hun mooie zaal maar een vaccin tegen corona is er pas in de zomer 2021.

 3. robvisser

  @rancoburgzorg Dat weten we nog niet. Het kan ook best sneller gaan.


Wat vind jij? Praat mee...