Charlotte Adegeest: ‘Twee keer winnen en we staan op het NK’

Met nog twee wedstrijden in de Hoofdklasse Zaal te gaan, zijn de dames van Hurley nog volop in de race om zich net als vorig jaar te kwalificeren voor het NK. Daar zag het aan het begin van dit zaalseizoen niet naar uit, weet ook aanvoerder Charlotte Adegeest.

‘Ik besef eigenlijk nog niet helemaal dat het NK best dichtbij is. Dit hadden we niet verwacht. In het begin ging het helemaal niet zo goed’, vertelt Adegeest telefonisch, enkele dagen voordat zaterdag in het Topsportcentrum in Rotterdam de beslissing valt of Den Bosch of Hurley zich plaatst voor het NK (3 februari).

Van de eerste drie wedstrijden won Hurley er slechts eentje. Het was een mager begin na de bijzondere prestatie van vorig jaar, toen Hurley als promovendus meteen de halve finale van het NK haalde. Daarin was de latere landskampioen Amsterdam te sterk, maar in de strijd om de derde plek troefde Hurley knap het hdm van internationals Mila Muyselaar en Pien van Nes af.

Charlotte Adegeest in actie in de Hoofdklasse Zaal in het seizoen 2016/2017, het eerste jaar na de promotie. Foto: Koen Suyk

‘Nu we de wedstrijd tegen Den Bosch gewonnen hebben, is het opeens weer spannend in onze poule’

Dit jaar begon de Amsterdamse ploeg met een deels andere selectie aan het zaalseizoen. Ten opzichte van vorig jaar is Sabine van Silfhout vertrokken naar Klein Zwitserland en heeft Lise Donkersloot besloten de zaalcompetitie over te slaan. Met nieuwkomers Pamela Raaff (voor het eerst in de zaal) en Laura van Heugten (overgekomen van Amsterdam) én met oudgediende Denise Admiraal – gestopt op het veld, nog wel actief in de zaal – heeft Hurley het ticket voor het NK opnieuw in het vizier.

Dat komt vooral door de resultaten van vorige week. Zonder internationals Lieke Hulsen en Frédérique Matla, die met de Oranje Dames op trainingsstage in de Verenigde Staten zijn, haalde Den Bosch maar één puntje uit twee wedstrijden. In een van die wedstrijden was Hurley de tegenstander.

Adegeest: ‘Die wedstrijd hebben we benaderd als onze allerlaatste strohalm. We wisten dat we niet kansloos ten onder hoefden te gaan. Ons eerste duel tegen Den Bosch hadden we maar net met 2-1 verloren. Nu we die tweede wedstrijd gewonnen hebben, is het opeens weer spannend in onze poule. Anders was het al beslist geweest.’

Den Bosch moet nog tegen koploper Oranje-Rood

Momenteel heeft Hurley evenveel punten als Den Bosch en bovendien een beter doelsaldo en een makkelijker programma. Hurley speelt tegen de nummers vier en vijf, Groningen en Nijmegen. Den Bosch treedt aan tegen koploper Oranje-Rood en hekkensluiter Voordaan.

‘Dat Den Bosch tegen Oranje-Rood speelt, dat echt een goede ploeg heeft, is voor ons natuurlijk gunstig. Daardoor staan wij er misschien iets beter voor’, zegt Adegeest. ‘Maar we moeten vooral naar onszelf kijken. We denken er niet te makkelijk over, want Nijmegen en Groningen hebben allebei een goede ploeg. Maar als wij twee keer winnen, gaan wij zo goed als zeker naar het NK.’


Wat vind jij? Praat mee...