Christian Kurtz bondscoach Nederlands Elftal Heren Zaal

De KNHB heeft Christian Kurtz aangesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal Heren Zaal. De Duitser Kurtz volgt daarmee zijn landgenoot Robin Rösch op, die eerder besloot om zijn contract niet te verlengen.

Christian Kurtz

Kurtz is sinds 2014 actief bij het Nederlands Elftal Heren Zaal als assistent bondscoach. De oud-international speelde 49 keer voor het Duitse nationale hockeyelftal en werd met Oranje Zwart in 2005 landskampioen. Kurtz werd met Rot Weiss Köln 4 x landskampioen van Duitsland, waar het zaalhockey net zo professioneel wordt beoefend als het veldhockey.

Nederlands Elftal Heren Zaal

Op het programma van het Nederlands Elftal Heren Zaal staat dit zaalhockeyseizoen de EuroHockey Championships Indoor in Praag, Tsjechië, van 15 tot en met 17 januari 2016.

Robin Rösch

Rösch was van 2007 tot en met 2015 zaalhockeybondscoach van de Nederlandse mannen. Onder zijn leiding promoveerde Nederland in 2008 naar de A-poule, werd Nederland in 2010 derde op het EK en in februari 2015 werden ze wereldkampioen. Technisch directeur Arno den Hartog: ‘Robin heeft het Nederlandse zaalhockey echt op de kaart gezet en heeft een unieke prestatie neergezet door voor het eerst in de geschiedenis van de hockeybond met de heren wereldkampioen zaalhockey te worden. We zijn hem hiervoor dankbaar.’


Wat vind jij? Praat mee...