Dames Düsseldorfer HC winnen EuroHockey Indoor

De EuroHockey Indoor Club Champions Cup is zondag gewonnen door de dames van Düsseldorfer HC. In de finale in Minsk wonnen de Duitsers van het Spaanse Club Campo de Madrid met 2-0. De Europese titel betekent de allereerste internationale hoofdprijs voor de Duitse club sinds de oprichting in 1905.

Greta Gerke opende de score al in de 6e minuut voor Düsseldorfer HC, maar een doelpuntenfestijn werd de finale niet. Het duel ontvouwde zich tot een waar schaakspel tussen 2 teams die elkaar lang in evenwicht hielden. Ondanks kansen over en weer bleef de 1-0 lang op het scorebord staan.

Naar mate het duel richting het einde ging, nam dan ook de spanning binnen de lijnen toe. De duels werden feller en harder en na een half uur spelen moesten de scheidsrechters ingrijpen met 2 groene kaarten – 1 voor beide teams – en 1 gele kaart voor de Spaanse Beatriz Perez Lagunas. En dat in een tijdsbestek van 2 minuten.

Een hectische fase waarin de Duitsers uiteindelijk profiteerden van de ‘man-meer-situatie’ door in de 35e minuut de verdiende strafcorner te benutten. Lisa-Marie Schütz schreef de treffer op haar naam, haar derde van dit toernooi.

6′ Greta Gerke 1-0
35′ Lisa-Marie Schütze 2-0 (sc)