Doorman en Van Laarhoven gekozen tot beste spelers Hoofdklasse

Steven Doorman van Cartouche en Renée van Laarhoven van Kampong zijn zaterdag door de bezoekers van hockey.nl gekozen tot de beste zaalhockeyer en zaalhockeyster van Nederland. Beiden wonnen de publieksprijs met meer dan honderd stemmen voorsprong op hun achtervolgers.

Nog een overeenkomst: zowel Doorman als Van Laarhoven speelden de finale van het Nederlands kampioenschap zaalhockey, maar verloren de eindstrijd.

Steven Doorman

Steven Doorman is de aanvoerder van Cartouche, dé verrassing van dit zaalseizoen. De Voorburgers promoveerden afgelopen jaar naar de Hoofdklasse en verbaasden vriend en vijand door zich direct te plaatsen voor de play-offs. In de halve finale versloegen ze streekgenoot en vaste playoff-klant hdm. Regerend landskampioen Amsterdam was in de finale met 5-4 nét even te sterk. Doorman was de man van de wedstrijd met drie rake strafballen. Hij verzamelde 790 van de 2813 stemmen en liet daarmee onder anderen Robert Tigges (Amsterdam, 631 stemmen) en Laz Omrani (Den Bosch, 382 stemmen) achter zich.

Renée van Laarhoven

Renée van Laarhoven kende een succesvol zaalseizoen. Vorige week werd de aanvoerder van Kampong al topscorer van het reguliere seizoen. Ook werd ze met Oranje tweede op het Europees kampioenschap. Het seizoen duurde echter net wat te lang voor Van Laarhoven en haar Kampong. Laren was in de finale een maatje te groot, het werd 6-2. Ze ontving 569 van de 2235 stemmen en liet daarmee onder anderen Laurien Leurink (Laren, 459 stemmen) en Donja Zwinkels (Oranje-Rood, 309 stemmen) achter zich.


Wat vind jij? Praat mee...