Duitse stad Hamburg organiseert EK Zaal in januari 2022

De Duitse stad Hamburg heeft de organisatie voor het EK Zaal voor zowel dames als heren in 2022 toegewezen gekregen. Het toernooi wordt van 12 tot en met 16 januari in de Hanzestad gehouden. Oranje is voor beide toernooien al zeker van deelname.

‘De afgelopen jaren heeft Duitsland in Leipzig en Berlijn extreem spannende zaalkampioenschappen georganiseerd en nu willen we de volgende stap zetten in de hockeygekke stad Hamburg’, zegt president Carola Meyer van de Duitse hockeybond tegen hockey.de.

Poule-indeling

In Hamburg strijden de Oranje Heren met Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Tsjechië, Duitsland, Rusland en Zwitserland om de Europese titel. De dames met Oostenrijk, Wit-Rusland, Tsjechië, Duitsland, Rusland, Turkije en Oekraïne.

Begin dit jaar behaalden de Oranje Dames op het EK in Minsk de zilveren medaille, nadat de ploeg van bondscoach Kristiaan Timman de finale van Wit-Rusland verloor na het nemen van shoot-outs. De Oranje Heren Zaal eindigden in Berlijn als derde op het Europees kampioenschap door in de troostfinale Rusland te verslaan. Duitsland greep in eigen land de Europese titel na winst op Oostenrijk.

Drie weken na het EK Zaal in Hamburg wordt in het Belgische Luik om de wereldtitel gespeeld. Het WK Zaal werd vanwege het coronavirus met een jaar verplaatst naar 2 tot en 6 februari 2022. Zowel de Oranje Dames Zaal als de Oranje Heren Zaal hebben zich al geplaatst voor de zesde editie van het wereldkampioenschap.


Wat vind jij? Praat mee...