Duitsland gastheer van EK Zaal in januari 2022

Duitsland organiseert het EK Zaal voor zowel dames als heren, dat gehouden wordt van 12 tot en met 16 januari 2022. Dat heeft de Europese Hockey Federatie (EHF) en de Duitse hockeybond bekend gemaakt. Oranje is voor beide toernooien al zeker van kwalificatie. Waar het EK in Duitsland gehouden wordt, is nog onbekend. 

Het EK Zaal is drie weken voor de star van het WK Zaal gepland. Het mondiale toernooi is vanwege het coronavirus met een jaar verplaatst naar 2 tot en met 6 februari 2022, zo werd gisteren aangekondigd.

De Oranje Dames Zaal eindigden op het EK begin dit jaar in Minsk op een tweede plek, nadat de ploeg van bondscoach Kristiaan Timman de finale van Wit-Rusland verloor via shoot-outs. De Oranje Heren Zaal veroverden op het EK Zaal in Berlijn brons door in de troostfinale Rusland te verslaan. Oostenrijk greep daar de Europese titel na winst op Duitsland.

Gekwalificeerde teams

De heren strijden met Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Tsjechië, Duitsland, Rusland en Zwitserland om de Europese titel. De dames met Oostenrijk, Wit-Rusland, Tsjechië, Duitsland, Rusland, Turkije en Oekraïne.

 


Wat vind jij? Praat mee...