EC Zaal (D): Laren in finale na zege op Der Club an der Alster

Laren heeft de finale van de Europa Cup Zaal bereikt. In Hamburg rekende de ploeg zaterdag in de halve finales af met Der Club an der Alster (5-3). De tegenstander in de eindstrijd is Dinamo Elektrostal dat in de andere halve eindstrijd afrekende met Club Campo de Madrid (4-2), de verliezend finalist van vorig jaar.

Halve finales

Laren-Der Club an der Alster 5-3 (2-1)

Twee snelle doelpunten legden de basis voor de finaleplaats van Laren. In de vierde minuut liep Lisanne de Lange door de Duitse verdediging en passeerde keepster Helen Heitmann. Twee minuten later tikte Maxime Kerstholt na een pass van Mila Muyselaar de bal door de benen van Heitmann: 2-0. Nog voor rust verkleinde Viktoria Huse de achterstand uit een strafcorner.

Na rust leek Der Club an der Alster op 3-2 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd. De bal was te hoog. Dat kwam Laren goed uit, omdat Kerstholt met een groene kaart op de bank zat. Na haar straf tilde de spits de stand naar 4-1. Pam van Asperen maakte er tien minuten voor tijd zelfs 5-1 van.

Niet lang na de vijfde Larense treffer zette Hanna Valentin de 5-2 op het bord. De Club an der Alster zette druk op Laren, maar keepster Karlijn Adank hield haar doel in die fase schoon. De Duitse formatie ging vervolgens met een vliegende keep spelen. Dat leverde nog wel een doelpunt op van Valentin. De gele kaart voor Benedetta Wenzel haalde de angel uit het slotoffensief van Der Club an der Alster.

’30 Hanna Valentin 5-2

Dinamo Elektrostal-Club Campo de Madrid 4-2 (2-1)

Poule C

GHC Ritm Grodno-Waterloo Ducks HC 3-2 (2-0)

‘5 Volha Shyntar 1-0 (sc)
‘8 Darya Belavusava 2-0 (sc)
’28 Yuliya Kurhanskaya 3-0
’37 Daphné Gose 3-1
’40 Marie Ronquetti 3-2 (sc)

MSC Sumchanka-HC Rotweiss Wettingen 2-2 (2-2)

HC Rotweiss Wettingen-Laren 3-4 (1-3)

Met twee overwinningen, behaald op de eerste dag, stond Laren al met een been in de halve finales. De ploeg kon het zich in de laatste poulewedstrijd tegen Rottweiss Wettingen zelfs permitteren een kleine nederlaag te lijden.

Maar de formatie uit ’t Gooi won met 4-3 van Zwitserse ploeg. Pam van Asperen opende na negen minuten spelen met een leep schot de score. Elena Trösch maakte gelijk door de bal over de stick van de uitkomende keepster Karlijn Adank te pushen. Maar nog voor rust liep Laren uit naar 1-3 via een benutte strafcorner van Lieke van Wijk en een treffer van Macey de Ruiter.

Na rust maakte De Ruiter haar tweede doelpunt (2-4), nadat Trösch de marge had verkleind. Twee minuten voor tijd maakte Sofie Stomps er nog 3-4 van uit een strafcorner, maar Laren trok de overwinning over de streep.

’38 Sofie Stomps 3-4 (sc)

Club Campo de Madrid-Waterloo Ducks HC 5-4 (4-1)

Poule B
In Poule B waren op de eerste dag al de beslissingen gevallen. Het ging in de laatste poulewedstrijd om de poulewinst. En die eerste plaats was voor Dinamo Elektrostal, dat Der Club an der Alster nipt met 4-3 versloeg. MSC Sumchanka deed met het oog op de degradatiepoule goede zaken door GHC Ritm Grodno met 3-2 te verslaan.

Der Club an der Alster-Dinamo Elektrostal 3-4 (1-2)

‘7 Svetlana Eroshina 0-1
‘9 Kseniia Sanina 0-2
’17 Viktoria Huse 1-2 (sc)
’24 Kseniia Sanina 1-3
’28 Hanna Valentin 2-3
’38 Svetlana Eroshina 3-4 (sc)

GHC Ritm Grodno-MSC Sumchanka 2-3 (0-1)