EHF maakt poule-indelingen voor EK Zaal 2022 bekend

De Europese Hockeybond (EHF) heeft de indeling voor de poulefase van het EK zaalhockey van 2022 bekendgemaakt. Dat toernooi, waaraan de acht beste Europese mannen- en vrouwenteams meedoen, staat voor medio januari van dat jaar in het Duitse Hamburg op het programma. 

De Oranje Dames Zaal, die vorig jaar in Minsk genoegen moesten nemen met zilver, zijn voor het EK 2022 als groepshoofd ingedeeld in poule B met Wit-Rusland, Oostenrijk en Rusland. Regerend Europees kampioen Wit-Rusland, gecoacht door Herman Kruis, en Oostenrijk zaten ook vorig jaar bij Nederland in de groep. De andere poule bestaat uit Duitsland, Oekraïne, Tsjechië en Turkije.

Weerzien met Oostenrijk

De Oranje Heren Zaal zijn ingedeeld in poule A met Oostenrijk, Tsjechië en Wit-Rusland. Titelhouder Duitsland, dat in 2020 de EK-finale van Oostenrijk met 6-3 won, vormt samen met Rusland, België en Zwitserland het deelnemersveld in groep B.

De Nederlandse mannen eindigden bij het vorige EK, dat in Berlijn werd gehouden, als derde. De ploeg van bondscoach Marieke Dijkstra pakte daar brons na een 11-3 zege op Rusland. In de halve finale was het Oranje niet gelukt zich ten koste van wereldkampioen Oostenrijk te plaatsen voor de eindstrijd (5-3 nederlaag).

Het EK Zaal voor vrouwen staat gepland voor 12 tot en met 15 januari 2022, het toernooi voor de mannen wordt gehouden van 13 tot en met 16 januari. Plaats van handeling is de Alsterdorfer Sporthalle in de Noord-Duitse stad. De hal biedt plaats aan zevenduizend toeschouwers.


Wat vind jij? Praat mee...