EK Zaal in laatste twee weekenden van januari

De Oranje Heren spelen op 17, 18 en 19 januari 2020 het Europees kampioenschap Zaal in het Duitse Berlijn. Een weekend later strijden de Oranje Dames om diezelfde titel. Zij spelen op 24, 25 en 26 januari hun toernooi in Wit-Rusland, Minsk. Oranje is er, nadat de heren het afgelopen toernooi promoveerden vanuit de B-groep, bij beide toernooien bij.

In Minsk werden de Oranje Dames Zaal in 2016 nog Europees kampioen. Het toernooi werd daar toen voor het eerst georganiseerd. Vier jaar later is Minsk dus opnieuw gastheer. De Oranje Dames Zaal pakten twee jaar geleden in Praag het zilver, nadat Duitsland in de finale te sterk was. De Oranje Heren degradeerden in 2016 op het EK pijnlijk naar de B-groep. Daaruit promoveerden ze echter direct weer, waardoor ze in 2020 weer op het EK voor A-landen zullen uitkomen.

De Oranje Heren zitten in een poule met Duitsland, Tsjechië en België. De andere poule bestaat uit titelverdediger Oostenrijk, Polen, Rusland en Oekraïne. De Dames Zaal vormen samen met gastland Wit-Rusland, Zwitserland en Oostenrijk een poule. Titelverdediger Duitsland, Oekraïne, Tsjechië en België spelen in de andere poule.

Timman en Dijkstra

Beide Nederlandse ploegen staan onder leiding van een nieuwe coach. Kristiaan Timman werd begin deze week aangesteld als nieuwe bondscoach van de Oranje Dames Zaal. De 39-jarige Timman volgt Marieke Dijkstra op, die begin dit jaar werd benoemd als bondscoach van de Oranje Heren Zaal. Zij volgde op haar beurt Michiel van der Struijk op.

Marieke Dijkstra op archiefbeeld. Hier nog actief bij de Oranje Dames Zaal. Foto: Worldsportpics, Frank Uijlenbroek

 


1 Reactie

  1. pimhdm

    Wat is er gebeurd bij de heren, die werdem in 2015 wereldkampioen. Toen zijn ze gedegradeerd naar de b-groep landen, en nu zijn ze er weer bij?! Hoe dan ook, zin in!


Wat vind jij? Praat mee...