Europa Cup (H): SCHC sluit af met ruime zege op AD Lousada

SCHC heeft de Europa Cup voor B-landen afgesloten met een overwinning De ploeg van coach Marieke Dijkstra, die zaterdag al zeker was van handhaving, won in het Turkse Alanya het laatste duel met 6-2 van AD Lousada, dat door het resultaat degradeerde.

De Portugezen stonden bij rust wel met 2-0 voor. Vlak voor het einde van het eerste kwart nam AD Lousada de leiding dankzij een treffer van Joao Basilio. SCHC kreeg de uitgelezen mogelijk om de stand gelijk te trekken, maar de toegewezen strafbal werd gemist. Daarna sloeg AD Lousada toe met de strafcorner. Ricardo Teixeira pushte vlak voor rust vanaf de kop van de cirkel raak.

Na rust waren de rollen omgedraaid. SCHC verkleinde snel na rust de achterstand via een doelpunt van Luuk van Duren, die vervolgens ook de 2-2 op het bord zette. Nadat de Bilthovense ploeg uit een strafcorner de paal had geraakt, pushte Max Sweering raak uit een corner: 3-2. Charlie Plomp besliste de wedstrijd, waarna SCHC in de slotfase nog uitliep naar 6-2.

Promotiepoule

Naast Gaziantep promoveerde ook HK Zelina naar de A-poule. De Kroatische ploeg was zondag in de onderlinge confrontatie met concurrent Luc Ronchin maar nipt te sterk. Beide ploegen maakten er wel een waat spektakel van. Er vielen liefst 21 doelpunten te bewonderen. Zelina trok met 11-10 net aan het langste eind. Gaziantep dat zaterdag ook zeker was van promotie sloot het toernooi af met een zege op East Grinstead. Het werd 6-4.

HK Zelina – Luc Ronchin 11-10

‘4 Mario Ilinovic 1-0
‘5 Bohdan Kovalenko 2-0
’10 Petar Hrsak 3-0
’13 Igor Lockwood 3-1 (sc)
’13 Mario Ilinovic 4-1
’14 Gregor Fujs 5-1 (sc)
’15 Igor Lockwood 5-2 (sc)