Europa Cup (H): Tweede nederlaag SCHC in Alanya

SCHC heeft een teleurstellende eerste dag van de Europa Cup voor B-landen beleefd. Na het verlies in de openingswedstrijd tegen HK Zelina uit Kroatië ging de ploeg van coach Marieke Dijkstra vrijdag ook onderuit tegen East Grinstead uit Engeland. Het werd 5-4.

Met slechts een punt uit twee duels kan SCHC zich, met nog een duel tegen het puntloze Three Rock Rovers te gaan, gaan opmaken voor de strijd tegen degradatie. HK Zelina en East Grinstead zijn met twee overwinningen en tien punten al zeker van een plek in de promotiepoule.

Poule A

East Grinstead – SCHC 5-4

Na een doelpuntloos eerste kwart zette Tijn van Groesen na veertien minuten East Grinstead op voorsprong. Deze voorsprong breidde de Engelse formatie voor rust flink uit door in twee minuten drie keer te scoren. SCHC verkleinde de achterstand met goals van Luuk van Duren en Max Sweering, waarna Joe Naughalty het duel besliste en de stand op 5-2 bracht. In de slotfase kwam SCHC nog dichtbij, maar de gelijkmaker viel ondanks een strafcorner in de laatste minuut niet.

SCHC – HK Zelina 3-6

SCHC begon prima aan het duel met de Kroatische kampioen van vorig seizoen. Een toegekende strafbal werd na vier minuten benut door Max Sweering. Niet veel later maakte Gregor Fujs gelijk uit een strafcorner. Fujs geselde vervolgens SCHC door voor rust nog twee corners binnen te pushen. Meteen na rust tilde Mihael Posavec de stand naar 1-4. SCHC knokte zich nog terug naar 3-4, maar kon de gelijkmaker niet forceren. HK Zelina besliste het duel definitief in het vierde kwart door nog twee keer te scoren.

Poule B

Net als in de Poule A zijn in Poule B de kaarten geschud. Gastheer Gaziantep en het Franse Luc Ronchin hebben zich na twee gewonnen wedstrijden gekwalificeerd voor de promotiepoule. AD Lousada uit Portugal en het Zwitsers Rotweiss Wettingen zullen met SCHC en Three Rock Rovers uit Ierland strijden om handhaving op het tweede Europese niveau.

Gaziantep – AD Lousada 8-5

‘1 Ali Akin Özkilic 1-0
‘4 Reza Norouzzadeh 2-0 (sc)
’13 Reza Norouzzadeh 3-0
’16 Vakif Can Kilinc 4-0
’17 Celal Aydin 5-0
’20 Rúben Da Silva Teixeira 5-1
’22 Ricardo Teixeira 5-2 (sc)